Tottenhamin alakerran johtotehtävissä ollaan totuttu näkemään kaksi vahvaa belgialaista; topparit Toby Alderweireld ja Jan Vertonghen. Ensin mainitun lähtöaikeista huhuttiin toista vuotta, mutta tämä tekikin yllättäen jatkosopimuksen joulukuussa. Nyt 31-vuotiaan puolustajan sopimus kestää kesään 2023.

Alderweireldin sijasta ”varmana” lähtijänä pidetäänkin tänä kesänä Vertonghenia. Maajoukkuetoveriaan pari vuotta vanhempi, Ajaxista jo 13 vuotta sitten Spursiin siirtynyt toppari on yhdistetty viime huhuissa Serie A -seuroihin, sekä La Ligan Real Betisiin. Hänen sopimuksensa pohjoislontoolaisten kanssa päättyy kuukauden kuluttua.

Mundo Deportivo kertoo, että José Mourinho tähyilee Vertonghenille korvaajaa Atlético Madridista. Diego Simeonen pitkäaikainen luottomies Stefan Savic on kärsinyt loukkaantumisista, ja menettänyt paikkansa Rojiblancosissa ainakin osittain Mario Hermosolle. Montenegrolainen Savic saattaisi lehden tietojen mukaan olla hankittavissa noin 20 miljoonalla eurolla, vaikkei Atlético tätä täysin avoimesti kauppaamassa olekaan.