Mestaruussarjassa pelaavan Charltonin paras maalintekijä Lyle Taylor kieltäytyy pelaamasta loppukaudella. Hyökkääjä on ilmoittanut päävalmentaja Lee Bowyerille, että hän ei halua ottaa loukkaantumisriskiä, joka saattaisi pilata haaveet siirrosta isommille pelikentille.

Bowyer on luonnollisesti harmissaan Taylorin kieltäytymisestä.

– Se tekee työstäni paljon vaikeampaa, mutta asia ei ole päätettävissäni, Bowyer kommentoi Guardianille.

Samaan hengenvetoon Bowyer sanoo ymmärtävänsä Tayloria.

– En voi pakottaa häntä pelaamaan, mutta samaan aikaan ymmärrän hänen tilanteensa. Hänellä on mahdollisuus päästä elämänmuuttaviin tienesteihin. Hän ei ole enää nuori, ymmärrän ettei hän välttämättä saa enää uutta mahdollisuutta.

30-vuotias Taylor on osunut tällä kaudella Charltonille 11 kertaa 25 ottelussa. Hänet on yhdistetty siirtohuhuissa Burnleyyn ja Prestoniin. Hän oli viime kaudella suuressa roolissa Charltonin noustessa Mestaruussarjaan.

– Emme ole yhden miehen joukkue, emme todellakaan, mutta hän ollut talismaanimme, Bowyer sanoo.

Taylorin kieltäytyminen aiheuttaa Bowyerille harmaita hiuksia, sillä lontoolaiset ovat kaksi pistettä putoamisviivan alapuolella. Taistelu Mestaruussarjasta putoamista vastaan on Charltonille suuri vuori kiivettäväksi ilman joukkueen huippuhyökkääjää.

Myös joukkueen pitkäaikainen puolustaja Chris Solly sekä lainapelaaja David Davis ovat kieltäytyneet pelaamasta loppukaudella. Bowyer uskoo, etteivät he tule olemaan viimeisiä kieltäytyjiä Englannissa.