Valioliigan toimitusjohtaja Richard Masters vahvistaa sarjan aikovan käsitellä Newcastle Unitedin omistajanvaihdoksen vastustuspyynnön. Murhatun saudiarabialaisen journalistin Jamal Khashoggin morsian Hatice Cengiz on kirjoittanut sarjalle kirjallisen pyynnön blokata seuran siirtyminen Saudi Arabian Public Investment Fund (PIF) -rahastolle.

PIF:ia johtava Saudi-Arabian kruununprinssi Mohammed bin Salman on ostamassa Newcastlen 300 miljoonan punnan arvoisessa kaupassa.

Länsimaiset tiedustelupalvelut uskovat prinssin tilanneen vuonna 2018 Khashoggin murhan. Bin Salman on itse kiistänyt syytökset.

BBC:n mukaan Masters on ilmoittanut Cengizin asianajajalle kirjoittamassaan kirjeessä, että naisen pyyntö tullaan ottamaan huomioon Valioliigan tarkastusprosessissa.

Cengiz on myös kirjoittanut aiemmin avoimen kirjeen Newcastlen kannattajille vastustaa omistajanvaihdosta. Newcastle Supporters Trust (NUST) on osoittanut sympatiaa naisen tarinaa kohtaan, mutta yhdistys ei näe sillä olevan merkitystä seuran omistajakaupoissa.

Viime kuussa NUST:in tekemässä äänestyksessä selvisi, että 3410 jäsenestä peräti 96,7 prosenttia oli omistajanvaihdoksen kannalla.

Nykyinen omistaja Mike Ashley on ollut komennossa jo 13 vuoden ajan.