Liverpoolin manageri Jürgen Klopp kertoi Sky Sportsille ilahtuneensa pelaajiensa päätöksestä tukea Black Lives Matter -liikettä näkyvällä tavalla.

Mestarien liigan hallitsevat voittajat polvistuivat ja julkaisivat sosiaalisessa mediassa kuvia rasisminvastaisesta kannanotostaan.

− Meille yhteys on luonnollinen. Meillä on pelaajia Englannista, meillä on pelaajia Afrikasta. Se on niin luonnollista, ettemme aluksi edes ajatelleet kannanottoa, Klopp sanoi.

Liverpool on lähellä varmistaa Valioliigan voiton, kun sarja palaa tauolta. Maailmassa on kuitenkin tärkeämpiä asioita kuin urheilu.

− Emme ajatelleet, että näistä asioista pitäisi joutua sanomaan taas, sillä erilaisuus on niin normaalia. Mutta sitten pelaajat huomioivat asian ja päättivät spontaanisti tehdä sen, Klopp kertasi.

George Floydin kuolema Yhdysvalloissa on saanut ihmiset osoittamaan näkyvästi mieltään. Liverpool on yksi urheilumaailman vaikutusvaltaisimmista seuroista, joten pelaajien tempaus huomioitiin laajalti.

− Olen pitkään ollut ylpeä heistä, mutta tämä oli taas uusi, erityislaatuinen hetki. Kun näin heidät ja kuva otettiin, olin todella ylpeä, sillä viesti on tärkeä, Klopp kertoi.