AS Roma -lainansa viimeisiä aikoja viettävä Henrikh Mkhitarjan sanoo mieluiten jäävänsä Serie A -seuraan. On kuitenkin roomalaisten ja Arsenalin välinen asia, tapahtuuko näin.

Armenialaisen lainasopimus päättyy kesäkuun lopussa, joten päätöksen mahdollisesta Italiaan jäämisestä on tultava pian.

– Pidän Roomasta kaupunkina, ja AS Romasta seurana, mutta päätös ei ole minun käsissäni. Teen parhaani, harjoittelen ja opettelen kieltä. Seura ja valmentajan filosofia sopivat minulle, ja nautin pelaamisesta täällä. Haluaisin jäädä tänne, en vain ensi kaudeksi, vaan muutamiksi vuosiksi.

Arsenal-sopimusta on jäljellä vielä vuosi, ja Mkhitarjan on riittävän kokenut puhuakseen varovasti.

– Ajatuksissani on vain kovaa harjoitteleminen ja pelaaminen. Jos pitää palata Arsenaliin, en valita. Jalkapalloelämä muuttuu nopeasti, on oltava valmiina pelaamaan siellä missä on.

31-vuotiaan agenttina toimii vähintäänkin mielenkiintoisessa maineessa oleva Mino Raiola. Mkhitarjan kommentoi myös tämän henkilöä Futbol with Grant Wahl -podcastissa.

– Hänen kanssaan työskenteleminen on kiintoisaa, mutta välillä myös raskasta. Hän haluaa pelaajan olevan tyytyväinen niin kentällä kuin sen ulkopuolella. Joissain tilanteissa hän on todella tiukka, ja työskentely voi olla hankalaa. Hän on kuitenkin paras työssään, ja arvostan sitä.

AS Roman on kerrottu olevan vaikeuksissa maksaa Arsenalille sen Mkhitarjanista haluamaa siirtosummaa. Yhtenä vaihtoehtona on väläytetty myös esimerkiksi Justin Kluivertin kaltaisen pelaajan sisällyttämistä kauppaan.