Liverpoolin pormestari Joe Anderson on antanut siunauksensa sille, että kaupungin paikallisvääntö voidaan pelata Evertonin Goodison Parkilla.

Everton ja Liverpool ovat kohtaamassa toisensa suljettujen ovien takana sunnuntaina 21. kesäkuuta. Ottelu on merkitty Evertonin kotipeliksi, mutta pelipaikkaa ei ole vielä virallisesti päätetty.

Jürgen Kloppin luotsaama sarjakärki Liverpool voi varmistaa mestaruutensa Goodison Parkilla, jos toisena majaileva Manchester City häviää Arsenalille edeltävänä keskiviikkona. Liverpool johtaa Valioliigaa 25 pisteen erolla Cityyn.

Iso-Britannian jalkapalloa valvovan poliisiyksikön johtaja Mark Roberts on ehdottanut ”korkean riskin” otteluita pelattavaksi puolueettomilla kentillä, jotta kannattajat eivät kerääntyisi stadionien ulkopuolelle. Anderson taas sanoi viime kuussa, että kausi ei voi mitenkään jatkua koronaviruspandemian aiheuttaman tauon jälkeen, koska ihmiset eivät kunnioittaisi viranomaisten ohjeita ja käskyjä.

Andersonin mieli on kuitenkin muuttunut. Hän kertoo The Athleticin haastattelussa, että hänen puolesta Liverpool ja Everton voivat pelata jäljellä olevat ottelunsa kotistadioneillaan, vaikka se tarkoittaisi, että Liverpool saattaa varmistaa mestaruuden Merseysidella.

– Olemme paremmassa tilanteessa kuin neljä viikkoa sitten ja olemme onnistuneet välittämään ihmisille viestin siitä, miksi on niin tärkeää, ettei kukaan kokoonnu stadioneille tai niiden läheisyyteen.

Joulukuussa Liverpool voitti Evertonin Valioliigassa 5-2. Divock Origi (kuvassa) onnistui maalinteossa kahdesti. Kuva: Getty Images

– Meillä on ollut tilaisuus keskustella kannattajien kanssa. Myös seurat ovat tehneet oman osansa sanomalla kannattajille, että heidän pitää pysyä poissa. Molemmat seurat ovat tehneet sen selväksi. Jürgen Klopp on tehnyt sen selväksi.

– Joten minulla ei ole mitään sitä vastaan, että ottelut pelataan seurojemme kotistadioneilla, sekä derby Goodisonilla että Liverpoolin ottelut Anfieldilla.

Liverpoolin kaupunginvaltuusto kokoontuu tällä viikolla keskustelemaan paikallisottelun järjestelyistä, kuten siitä, missä se pelataan. Merseysiden poliisi antoi viime viikolla ymmärtää, että sen puolesta ottelu voidaan pelata Goodison Parkilla.

The Athleticin tietojen mukaan Everton haluaa isännöidä derbyn, kunhan kaikki osapuolet ovat tyytyväisiä turvallisuusjärjestelyihin.