Mestaruussarjan Charltonin Lyle Taylor nousi ostikoihin, oltuaan ensimmäisiä korkeamman tason pelaajia, jotka ovat kieltäytyneet jatkamasta sopimustaan kauden loppuun.

Pelaajasopimusten päättymiselle hyvin tavallinen päivämäärä, 30. kesäkuuta on jo ovella, mutta koronapandemian keskeyttämät sarjat jatkuvat. Valtaosa pelaajista on valinnut vaihtoehdon, jossa pysyvät seurassaan kauden loppuun, lyhytaikaisen jatkosopimuksen pohjalta.

Osa pelaajista taas miettii asiaa uransa kannalta, eikä suostu ottamaan esimerkiksi loukkaantumisen tai koronatartunnan riskiä jäljellä olevissa peleissä. Kolmekymppinen Taylor saattaakin toimia esimerkkinä muille.

Sky Sports kertoi tiistaina, että kaikkiaan 12 eri seuraa on ilmaissut kiinnostuksensa Mestaruussarjassa 11 häkkiä kaudella iskeneeseen kärkimieheen. Näiden joukossa mainitaan olevan ainakin Valioliigan Burnley, sekä Turkin liigan Sivasspor. Myös Mestaruussarjan West Bromin, Brentfordin ja Bristol Cityn uskotaan olevan apajilla.

Talylorin kasaamat tehot ovat kovat, huomioiden Charltonin vaikean aseman. Joukkue on sarjan kolmanneksi viimeisenä, putoamisuhan alla.

Manageri Lee Bowyer suhtautuu päätökseen kuitenkin ymmärtäväisesti.

– Hän ei vain voinut ottaa riskiä. Tarjolla on elämän muuttavia rahoja hänelle ja perheelleen.