Englannin kolmanneksi korkeimman tason jalkapallosarja, League One eli Ykkösliiga, on riitaisassa tilanteessa. Kuten lajin parissa kaikkialla, sarjojen ratkaiseminen tavalla tai toisella on tavoitteena. Sen tapahtumisen reunaehdoista ei kuitenkaan vielä tällä sarjatasolla ole tehty yhteistä päätöstä.

Huolimatta siitä, että asian mahdollisesti ratkaiseva äänestys Ykkösliigan seurojen kesken on kalenterissa tiistaina, on neljä seuraa jo testauttanut pelaajansa, ja palannut harjoituksiin.

Oxford, Portsmouth, Fleetwood ja Wycombe ovat jo täydessä työssä jatkon suhteen. Kaikki mainitut tavoittelevat nousua Mestaruussarjaan playoffien kautta.

Tranmere, joka puolestaan on putoamisuhan alla, etenkin jos päädytään ratkaisuun jossa sarja ratkotaan tähän mennessä pelattujen otteluiden pistekeskiarvoilla, ei katso tilannetta hyvällä.

– Miten voidaan kuvitella, että äänestyksestä tulee rehti tässä tilanteessa? EFL on tehnyt testit ainoastaan niille joukkueille, jotka menisivät sen ehdotuksella playoffeihin, mutta ei esimerkiksi meille. Prosessi ei ole reilu, Tranmeren varapuheenjohtaja Nicola Palios kirjoitti Twitter-tilillään.

EFL:n ehdotus siis nimenomaan puoltaa mallia, jossa kentille ei enää normaalin sarjan puitteissa palattaisi, vaan sijoitukset ratkottaisiin pistekeskiarvojen perusteella.

Ykkösliigan kymmenen kärki ennen äänestystä:

  1. Coventry City 67p.
  2. Rotherham United 62p.
  3. Oxford United 60p.
  4. Portsmouth 60p.
  5. Fleetwood Town 60p.
  6. Peterborough United 59p.
  7. Sunderland 59p.
  8. Wycombe Wanderers 59p.
  9. Doncaster Rovers 54p.
  10. Ipswich Town 52p.

Lähde: The Guardian