Urallaan vain kolmea – tosin melko maineikasta – seuraa edustanut Steve McManaman ei pidä lainkaan mahdottomana, että Liverpoolin messiaaksi noussut Jürgen Klopp vielä tekisi urallaan u-käännöksen, ja palaisi valmennustöissä Saksaan. Juuri nyt sen aika luonnollisesti ei vielä ole.

– Uskon hänen rakastavan Liverpoolia ja Valioliigaa. Näkisin kuitenkin hyvin mahdolliseksi, että hän tulevaisuudessa palaisi Saksaan, ja valmentaisi Bayern Müncheniä.

McManaman vaihtoi viime vuosituhannen loppumetreillä Liverpoolin paidan Real Madridin peliasuun, ennen kuin palasi uransa kahdeksi viimeiseksi vuodeksi Englantiin, Manchester Cityyn. Madridissa kului neljä vuotta, mutta keskikentällä aktiivipalloilunsa suorittanut ei enää näe La Ligaa entisellään.

– En oikein tiedä, olisiko Kloppilla mitään intohimoa valmentaa Realia tai Barcelonaa. En keksi, miksi hän menisi La Ligaan. Sarjalla ei enää ole sellaista sädekehää kuin niinä aikoina, joina Lionel Messi ja Cristiano Ronaldo taistelivat viikoittain.

Huolimatta Kloppin Dortmund-taustasta, Daily Starille puhunut McManaman näkisi tämän istuvan tulevaisuudessa juuri Bayerniin.

– Se tapa jolla seuraa johdetaan, ja se miten saksalaisia valmentajia siellä kohdellaan – en laskisi sitä pois. Muutama vuosi sitten Bayern näytti olevan henkitoreissaan, mutta nyt siellä on sekoitus kokemusta ja nuoria pelaajia, joilla riittää nälkää.