Samuel Eto’on nimi kuuluu jalkapallohistorian suurten hyökkääjien joukkoon. Pelikenkänsä Qatarissa viime syksynä kuivumaan ripustanut peluri kuuluu myös siihen ryhmään, jolla on rutkasti kokemusta työskentelystä sekä Pep Guardiolan, että José Mourinhon kanssa.

Kamerunilainen vastaili AS:n esittämiin kysymyksiin kummastakin valmentajasta.

– Guardiola ihmisenä on eri asia kuin Guardiola valmentajana. En ole ainoa, joka on tätä mieltä. Työssään hän valmistaa joukkueen otteluihin tavalla, johon kukaan muu ei kykene. Se, miten hän luotsasi meitä vuonna 2009 oli uskomatonta. Pelaajina meistä tuntui siltä, kuin emme olisi juosseet paljoa, vaikka teimme niin. Nautimme pelaamisesta niin paljon.

Eto’o kiistää yleisen näkemyksen Mourinhosta.

– Hän on minulle ennen muuta ystävä. Hän on henkilönä hyvin välitön, ja sanoo suoraan, jos ei pidä jostakin. Tiukkatemperamenttisina ihmisinä ymmärrämme toisiamme varsin hvyin.

– Ihimiset haluavat esittää Mourinhon ristiriitaisena ihmisenä, mutta sellainen hän ei ole. Elämässä ja jalkapallossa nykyisin suositaan tekopyhyyttä sen sijaan, että arvostettaisiin rehellisiä ihmisiä.