Valioliigaseurat ovat hyväksyneet yksimielisesti tuleviin otteluihin liittyviä käytäntöjä, kertoo BBC.

Kahden ensimmäisen ottelupäivän kohtaamiset käynnistyvät minuutin hiljaisuudella, koronaviruksen seurauksena menehtyneiden muistoksi. Joukkueiden paidoissa nähdään myös NHS:ia tukevat, sydämen muotoiset symbolit.

Torstain tapaamisessa hyväsyttiin myös lukuisia tiukkoja säädöksiä ottelutapahtumiin.

Stadioneille päästettävien ihmisten lukumäärä on tarkoin säädelty. Kenttäalueet, pukukoppikäytävät ja muut tilat jaetaan kahteen osaan.

Kulmaliput, maalikehikot, vaihtotaulut ja pallot syväpuhdistetaan sekä ennen otteluita, että niiden jälkeen.

Lääketieteelliset protokollat määrittävät myös, miten joukkueet henkilökuntineen matkustavat otteluihin.

The Athleticin toimittaja David Ornstein kertoo myös, että NHS-tunnusten lisäksi pelipaidoissa suunnitellaan näkyviksi Black Lives Matter -tunnukset. Ensimmäisellä ottelukierroksella slogan on tarkoitus olla myös paitojen selissä, pelaajien nimien tilalla.

David Ornstein

@David_Ornstein
Premier League clubs also agreed a #BlackLivesMatter badge will be displayed on the front of matchday shirts alongside an #NHS badge. For the 1st round of games, player names will be removed from the back of shirts & replaced with Black Lives Matter #ProjectRestart @TheAthleticUK

David Ornstein

@David_Ornstein
Breaking: Premier League matchday protocols have been approved by all 20 clubs. The vote at today’s shareholders meeting produced a unanimous result - there were said to be no complaints from anybody. #ProjectRestart is on course to go ahead as planned from June 17 @TheAthleticUK

Sarjan ottelut käynnistyvät uudelleen keskiviikkona, 17. kesäkuuta.