Managerilegenda Sir Alex Fergusonin valmennustiimiin Manchester Unitedissa kuuluneella René Meulensteenilla on jonkinlainen näkemys siitä, miksi asiat alkoivat Old Traffordilla mennä pieleen heti skotin lähdön jälkeen.

– Jälkikäteen on helppo sanoa, että asioita olisi voinut tehdä toisin, mutta sitä ajattelee, että Manchester Unitedin kokoisessa seurassa he olisivat miettineet sen huolellisesti, jotta heillä olisi ollut todella hyvä jatkuvuussuunnitelma, Meulensteen toteaa Manchester Evening Newsin haastattelussa.

Hänen mukaansa toimintatapoja olisi ollut useampia. Yksi mahdollisuus olisi ollut asioiden vaiheittaminen pidemmälle aikavälille Fergusonin lähtiessä.

[readmore from=Manchester-United]

– Yksi tapa olisi ollut tehdä se sisältäpäin ja ottaa Sir Alex isoksi osaksi omaa lähtöään. Hän olisi katsonut seuran sisältä, kenet voitaisiin tuoda esiin ajan kanssa.. Se olisi merkinnyt, että sama kulttuuri säilyy ja käytetään sen filosofian ymmärtäviä ihmisiä. Seuran vakaus ja jatkuvuus olisi säilynyt, arvioi Meulensteen.

– Se oli yksi suunta, jonka he olisivat voineet valita. Toinen oli tuoda joku ulkopuolelta, mikä tarkoittaa muutosta ja vaikuttaa seuraan lähes varmasti. Se oli tietenkin kiinni seurajohdosta, joka teki päätöksen.

Fergusonin seuraajaksi pestattiin Evertonin David Moyes, joka toi mukanaan oman valmennustiiminsä. Sen jälkeen Unitedia luotsasivat myös Louis van Gaal ja José Mourinho, mutta Meulensteenin mukaan seura on vasta nykyisen managerin Ole Gunnar Solskjærin alaisuudessa menossa oikeaan suuntaan. Solskjær ymmärtää seuran kulttuurin ja Fergusonin luoman perustan.

– Siksi he toivat Olen takaisin, ja Mick Phelan on edelleen siellä. He haluavat rakentaa seuraa samanlaisella ilmapiirillä kuin Sir Alex teki niin monen vuoden ajan. Ymmärrän sen.