Norwichin entisen kärkipelaajan Dean Ashtonin mielestä suomalaiskärki Teemu Pukin, 30, otteissa on ollut petrattavaa tällä kaudella.

Kun Ashtonilta kysyttiin kauden jatkumisen alla, ketkä Norwichin pelaajat ovat olleet pettymyksiä ja keillä on todistettavaa, tämä nosti hieman yllättäen ensimmäiseksi esiin Pukin. Huuhkajien maalitykki on sentään iskenyt tällä kaudella 11 osumaa Valioliigassa.

– Aluksi hän oli erinomainen. Hänen kautensa on ollut hyvä, mutta uskon, että hänestä tuntuu siltä, että hän on hukannut paljon paikkoja – etenkin kauden keskimmäisellä kolmanneksella, Ashton kommentoi Radio Timesin haastattelussa.

– Hän varmasti katsoo taaksepäin ja ajattelee ”Olisin voinut hyödyntää muutaman enemmän noista paikoista”. Ja hänestä tuntuu, että hän haluaa tulla takaisin ja todella osoittaa, kuinka hyvä hän oli kauden alussa.

[readmore from=Teemu-Pukki]

Ashton ei vielä tuomitse Norwichia putoamaan, vaikka Daniel Farken miehistön tilanne näyttää tässä vaiheessa tukalalta.

– Olemme aiemmin nähneet joukkueita, jotka ovat olleet tässä tilanteessa, ja joskus se vaatii vain jotakin hölmöä – tuloksen tai maalin, jota ei ehkä ansaitse, tai jotakin vastaavaa. Olemme nähneet sellaista aiemmin. Niin voi tapahtua.

– Ja heidän on toivottava loistavaa alkua, koska jos he häviävät ensimmäisen pelinsä Southamptonia vastaan (19.6.), sitten luulen itseluottamuksen olevan matalalla ja siitä tulee vaikeata. Minusta todella tuntuu siltä, että ensimmäinen peli ratkaisee, pysyvätkö he sarjassa vai putoavatko he.

Loukkaantumisista kärsinyt Ashton, 36, lopetti uransa jo vuonna 2009. Norwichin lisäksi hän edusti uransa aikana Creweä ja West Hamia.