New York Times kertoi maanantaina että kaupassa, jossa hierotaan Newcastlen omistuksen siirtymistä Saudi-arabialaiskäsiin, on mukana myös Manchester Cityn omistaja Sheikki Mansourin lähipiiriä.

Valioliigaseurojen omistupohjan on annettu viime aikoina ymmärtää valuvan öljymaiden temmellyskentäksi ja taistelutantereeksi. Kun Cityn omistaja tulee Arabiemiriikunnista, on Newcastlen tuleva omistaja puolestaan käytännössä Saudi-Arabian valtio.

Nyt ilmennyt yhteys kertoo osaltaan maailman pienuudesta. Newcastlea koskevassa kaupanteossa mukana olevan Ali Jassimin tiedetään olevan Mansourin luotettu neuvonantaja. Hän liittoutui NYT:n mukaan viime vuonna englantilaisen Amanda Staveleyn, sekä amerikkalaisen seurapiirihahmo Carla DiBellon kanssa, tarkoituksenaan jouduttaa suunniteltua Magpiesin myyntiä.

[readmore from=newcastle]

Staveley on tunnettu toimija englantilaisessa, jalkapalloonkin liittyvässä bisneksessä, ja tiettävästi oleellisessa roolissa Newcastle-kaupan suhteen, nimenomaan yhteydenpitäjänä nykyisen omistajan, Mike Ashleyn suuntaan. DiBellon roolia projektissa lähde ei pysty suoraan osoittamaan, mutta hänen tiedetään kehittäneen läheisen suhteen Public Investment Fundia kaupassa edustavaan Yasir al-Rumayyaniin. Jotta maailman rahapiirien pienuus ei jäisi alleviivamatta, mainitaan DiBellon kuuluvan seurapiirijulkkis Kim Kardashian Westin ystäviin.