Bournemouthin laitahyökkääjä Ryan Fraser nousi aiemmin tällä viikolla otsikoihin, kun seura ilmoitti, että skotlantilaislaituri ei halua allekirjoittaa lyhytaikaista jatkosopimusta.

Fraserin, 26, nykyinen diili päättyy tämän kuun lopussa. Bournemouth tarjosi hänelle sopimusta, joka ulottaisi, koronaviruspandemian takia venytetyn, kauden loppuun saakka, mutta hän hylkäsi tarjouksen. Näin ollen Fraser jättää seuran reilun viikon päästä, vaikka kausi jatkuukin vielä heinäkuun puolelle.

Bournemouthin managerin Eddie Howen mukaan Fraser on päätöksensä myötä pelannut viimeisen ottelunsa seurassa. Cherriesillä on tässä kuussa vielä kaksi sarjaottelua, mutta Fraseria ei niihin valita. Howe sanoi perjantaina lehdistötilaisuudessa, että skottilaituri ei enää edes harjoittele joukkueen mukana.

– Hän on pelannut viimeisen ottelunsa tässä jalkapalloseurassa. Hän ei ole mukana viimeisessä yhdeksässä ottelussamme, kommentoi Howe Bournemouthin verkkosivujen mukaan.

– Haluan pelkästään pelaajia, jotka ovat täysin keskittyneitä putoamistaisteluun, joka meillä on edessä, ja odotan innolla siihen lähtemistä joukkueeni kanssa.

– Tämä oli minun päätökseni. Tulevat ottelut ovat lähihistoriamme tärkeimpiä. Kaikkien pelaajien on oltava mentaalisesti samassa tilassa, valmiina taistelemaan ja antamaan kaikkensa tämän seuran eteen, mutta Ryan ei sopimustilanteensa vuoksi valitettavasti voi sitoutua siihen.

– Olen nauttinut työskentelystä Ryanin kanssa. Hänen uransa on ollut täynnä kehitystä, jatkoi Howe Talksportin mukaan.

– Hän ei ansainnut tällaista lopetusta, mutta vastaan tulleet olosuhteet johtivat tähän. Minua harmittaa hänen puolesta. Minusta on ikävää, että tämä päättyi näin.

Fraser oli viime kesänä yhdistettynä Arsenaliin tehtyään viime kaudella 42 ottelussa yhteensä kahdeksan osumaa ja annettuaan 15 maalisyöttöä. Hänen tämän kauden saldonsa on huomattavasti vaatimattomampi. Fraser on pelannut kuluvalla sesongilla 32 ottelua, joissa hän on tehnyt yhteensä yhden maalin ja syöttänyt neljä.

Hän siirtyi Bournemouthiin tammikuussa 2013 kotimaansa pääsarjaseurasta Aberdeenista.

Bournemouth on Valioliigan sarjataulukossa kolmanneksi viimeisenä, tasapisteissä Aston Villan kanssa, joka miehittää ensimmäistä sijaa putoamisviivan yläpuolella.