Everton ei ole juuri pokaaleilla juhlinut sitten FA cupin voiton vuonna 1995. Seuran ex-hyökkääjä Kevin Campbell kuitenkin uskoo, että manageri Carlo Ancelottin johdolla pystejä on taas mahdollista tuoda Liverpoolin siniselle puolelle.

– Hänen hankinta oli luultavasti tärkeimpiä siirtoja, jonka Everton on koskaan tehnyt. Hän on ensimmäinen valmentaja viime vuosina, joka on tullut seuraan todella vaikuttavan CV:n kera, Campbell kommentoi Ancelottin värväämistä.

– Tähän asti Evertonilla on ollut omistaja, kannattajat ja koneisto nousta suurseuraksi, mutta managerit ovat tuottaneet kysymysmerkkejä. Ancelotti on todellinen askel eteenpäin, ja uskon Evertonin voivan haastaa kärkisijoista.

Vaikka Campbell on vakuuttunut voitokkaasta tulevaisuudesta, hän peräänkuuluttaa kärsivällisyyttä lyhyellä tähtäimellä. Hänen mielestään joukkueen tulisi tavoitella kansallisen cupin voittoa ennemmin kuin europelipaikkaa seuraavalle kaudelle.

Campbellillä löytyy selvä vastaus siihen, mitä fanien odotetaan suosivan seuran tavoitteeksi kaudella 2020-2021.

– Pokaalia, ilman epäilyksen häivääkään.

Campbell myöntää, että europelit olisivat mahtava asia Evertonille, mutta ylimääräiset ottelut keskellä viikkoa voivat häiritä liigapeleihin keskittymistä. Ancelotti tarvitsee aikaa kasatakseen kokoonpanon, jolla voi kilpailla sekä eurokentillä että Valioliigassa.

– Evertonin kaltaisella seuralla on kaksi realistista pokaalia, joihin voidaan pyrkiä. Ne ovat molemmat kansallisia cupeja. Toisen niistä voittaminen loisi vakaan perustan lisämenestykselle.

– Fanien on oltava kärsivällisiä, mutta jos joku siihen pystyy, se on Carlo Ancelotti. Hän on synnynnäinen voittaja. Jos hänen onnistuu muovata joukkueesta näköisensä, en epäile hetkeäkään, etteikö hän voittaisi pokaaleja.