Crystal Palacen seurayhteisöä on kohdannut suuri suru: seuran maskottikotka Kayla menehtyi 28 vuoden kypsässä iässä sydänkohtaukseen. Kotkasta huolehtinut Eagle Heights Wildlife Foundation kertoo asiasta Sky Sportsille.

Kayla kärsi vuosien ajan kihdistä, ja EHWF on pitänyt tästä huolta pidemmän aikaa. Järjestö on kerännyt jopa 4 000 puntaa – suurimmaksi osaksi Crystal Palacen kannattajilta – eläinlääkärikuluihin pitääkseen Kaylan terveenä ja kivuttomana.

– Raskain sydämin ja syvästi surullisena meidän on ilmoitettava, että Kayla, kaunis valkopäämerikotkamme, menehtyi kärsittyään kuolettavan sydänkohtauksen, ilmoitti EHWF:n Samantha Ames.

– Kiitämme jokaista, joka on lahjoittanut hänen eläinlääkärikuluihin ja ylläpidostaan. Kiitos kuuluu teille kaikille, että pystyimme antamaan hänelle parasta mahdollista hoitoa ja tietämään, että teimme kaiken voitavamme hänen puolestaan.

Ames muistelee tunteikkaasti rakastettua Kayla-kotkaa.

– Hänellä on nyt rauha. Ei ole tarpeeksi sanottu, että kaipaamme häntä. Olemme äärimmäisen murheellisia, emmekä voi kuvitella elämäämme ilman häntä. Yritämme kuitenkin lohduttautua ajatuksella siitä, että hänellä ei ole enää kipuja. Toivomme hänen liitävän yläpuolellamme, vihdoin yhdessä sisarensa kanssa.

Kaylasta tuli seuran virallinen maskotti vuonna 2015, ja on liidellyt kotistadion Selhurst Parkin yli jokaisessa kotiottelussa siitä lähtien. Kotka oli hyvin suosittu kannattajien ja seuran henkilökunnan piirissä.

– Oli ilo saada Kayla Selhurst Parkille. Hän ei ikinä lakannut äimistyttämästä, kun häntä katseli liitämässä maalilta toiselle. Hän teki ottelupäivän kokemuksesta erikoisen, ja häntä tullaan kaipaamaan kovasti, sanoo Crystal Palacen cheerleader Amie Latter Sky Sportsille.