Arsenal-legenda Ray Parlour lyttää entisen seuransa esityksen Brightonia vastaan. Parlourin mukaan Arsenal on menossa taaksepäin.

Brighton otti 2-1 voiton Arsenalista Neal Maupayn viime hetken maalilla lauantaina. Tappio oli Mikel Artetan luotsaamille tykkimiehille toinen perättäinen koronatauon jälkeen. Aiemmin kuokkaan tuli 3-0 luvuin Manchester Cityn vieraana.

Tykkimiehet keikkuvat sarjassa sijalla 10, ja tulevaisuus ensi kauden europeleissä näyttää synkältä. Parlourin mukaan Brighton olisi pitänyt voittaa.

– Monet eivät olisi antaneet Arsenalille mahdollisuuksia Cityä vastaan. Mutta jos aikoo kilpailla kärkipaikoista, Brightonin kaltaiset joukkueet ovat niitä, jotka täytyy päihittää.

– He olivat hyvässä asemassa tekemällä avausmaalin, mutta he antavat aina vastustajalle mahdollisuuden. Se on Arsenalin ongelma tällä hetkellä.

Arsenal on päästänyt tällä kaudella 41 maalia liigapeleissä – yhtä monta kuin Brighton, joka taistelee putoamista vastaan.

14 vuotta Arsenalia edustanut ja kolme liigamestaruutta voittanut Parlour antaa Brightonille tunnustusta isosta voitosta.

– Reilu peli Brightonilta, he käyttivät tilaisuutensa ja tekivät kaksi fantastista maalia. Etenkin jälkimmäinen oli upea voittomaali.

– Mutta fanit eivät ole tyytyväisiä tällä hetkellä, he vaativat pelaajilta enemmän. He vaativat voittoja, he vaativat olla lähempänä top 5 -joukkueita. Tällä hetkellä Arsenal on menossa taaksepäin.

Artetan miehistöllä alkaa loppua aika kauden pelastamiseksi. Seuraavaksi heillä on edessään vierasottelu Southamptonia vastaan ensi torstaina, minkä jälkeen Emiratesille saapuu vieraaksi Teemu Pukin Norwich.

Arteta kuvasi Brighton-tappiota mahdottomaksi hyväksyä. Hänellä on kuitenkin vielä mahdollsuus pokaaliin FA Cupissa, mutta edessä on hankala vieraspeli mainiosti pelannutta Sheffield Unitedia vastaan ensi sunnuntaina.