Liverpoolin avainpelaajien joukkoon lukeutuva laitapakki Trent Alexander-Arnold ottaa Twitterissä vahvasti kantaa rasismiin. Alexander-Arnold vaatii merkityksellistä muutosta rasisminvastaiseen taisteluun, ja hän julistaa järjestelmän olevan rikki.

Valioliigajoukkueet ovat koronatauon jälkeisissä peleissä polvistuneet ennen aloituspotkua osoittaakseen tukensa rasisminvastaisille protesteille ympäri maailmaa. Lisäksi pelaajat ovat kantaneet yllään pelipaitaa, jossa on kirjailtu nimen sijasta ”Black Lives Matter” selkäpuolelle. Liverpool-puolustaja menee hieman pidemmälle Merseysiden derbyssä, ja aikoo pelata nappiksilla, johon on painettu sama viesti.

21-vuotias englantilainen ilmoittaa myös huutokauppaavansa sekä pelipaitansa että kenkänsä ottelun jälkeen. Pelipaitatuotot Alexander-Arnold aikoo ohjata ennakkoluulojen vastaisen taistelun työn hyväksi, ja kengistä rahat menevät Nelson Mandela Foundationille.

– ”Anna tekojesi puhua puolestasi kentällä.” Olen aina rakastanut sitä ajatusta, mutta nyt meidän on puhuttava muillakin tavoilla. Tänään kengissäni lukee viesti Black Lives Matter, Alexander-Arnold kirjoittaa viestissään Twitterissä.

Trent Alexander-Arnold

@TrentAA
Enough is enough. It’s time for change. #BlackLivesMatter

Alexander-Arnold lupaa käyttää asemaansa välittääkseen viestiä eteenpäin.

– Ei riitä, että ilmaisemme itseämme vain jaloillamme. Meidän on hyödynnettävä profiiliamme ja alustoja mitä meillä on sekä meihin kohdistuvaa huomiota. On merkityksellisen muutoksen aika.

– Järjestelmä on rikki. Se on kasattu yhteisömme osia vastaan, ja meillä kaikilla on velvollisuus korjata se.

Hän toteaa viestissään, että rasismi ei ole vain tekoja.

– Mustat ihmiset nähdään erilaisena. Me kohtaamme paitsi syrjiviä tekoja, myös ajatuksia. Se on enemmän kuin väkivaltaa ja hyväksikäyttöä. Elämän mahdollisuudet ovat rajattuja, jos näytät jonkinlaiselta. Miten näin voi olla vuonna 2020?

Alexander-Arnold päättää viestinsä toteamalla, että muutoksen aika on nyt käsillä.

– Tämä on muutoksen hetki. Tämä on hetki sanoa, että liika on liikaa. Tämä on hetki varmistaa, että se loppuu nyt. Rasismi on liekki, joka on nyt sammunut.