Manchester Unitedin entinen keskikenttäpelaaja Quinton Fortune unelmoi olevansa jonain päivänä punapaitojen manageri.

Etelä-Afrikan A-maajoukkueessa 46 kertaa esiintynyt Fortune, 43, edusti Unitedia vuosina 1999-2006 pelaten seurassa 126 ottelua.

Fortune aloitti viime vuonna Unitedin alle 23-vuotiaiden joukkueen apuvalmentajana toimittuaan aiemmin nuorten valmentajana myös Cardiffissa. Hän haaveilee nousevansa tulevaisuudessa seuran edustusjoukkueen käskyttäjäksi, mutta hän uskoo tarvitsevansa sitä ennen vielä päävalmentajakokemusta muista seuroista.

Unitedin nykyinen manageri, Fortunen vanha joukkuekaveri Ole Gunnar Solskjær aloitti valmennusuransa seuran reservijoukkueessa ennen kuin siirtyi luotsaamaan norjalaista Moldea ja Cardiffia. Hänet pestattiin Unitedin väliaikaiseksi manageriksi joulukuussa 2018 José Mourinhon saatua potkut, mutta hän sai pestin vakituisesti itselleen hyvien tulosten myötä.

Fortunelta kysyttiin hänen tavoitteitaan valmentajana Manchester Unitedin omassa podcastissa.

– Ajattelin tuota kysymystä eilen jostain syystä ja ensimmäinen ajatukseni oli, että haluan Manchester Unitedin manageriksi. Se on unelmani.

– Tietty aloittelen nyt alle 23-vuotiaissa ja opin paljon ja haluankin oppia mahdollisimman paljon, koska valmentaminen muuttuu niin paljon nykypäivän jalkapallossa.

Fortunen mukaan hänen tämänhetkinen tavoitteensa on nuorten pelaajien kasvattaminen Unitedin edustusjoukkueeseen, mutta tulevaisuudessa hän haluaa olla tekemisissä aikuisten, valmiiden ammattilaispelaajien kanssa.

– Minun on ehkä mentävä muualle tullakseni manageriksi. Mutta unelmani, suurin unelmani on tulla takaisin ja olla Manchester Unitedin manageri.

Fortune (oik.) edusti Unitedin lisäksi Englannissa myös Boltonia ja Doncaster Roversia. Kuva: Getty Images

Englannissa on viime aikoina keskusteltu paljon siitä, miksi etnisten vähemmistöjen edustajia nähdään niin vähän jalkapallon valmennus- ja johtotehtävissä ja siitä, miten ongelmaan tartuttaisiin.

Fortune toivoo, että tummaihoiset valmentajat saisivat enemmän mahdollisuuksia, mutta hän lisää myös, ettei halua saada työpaikkaa ihonvärinsä tai taustansa takia.

– Haluan saada työn kykyjeni ansiosta.

– En halua, että minua arvioidaan ihonvärini perusteella, vaan luonteeni ja sillä, mitä voin tuoda joukkueeseen.

– Kuten sanoin: jos olisi olemassa systeemi, joka antaisi useammille tummaihoisille pelaajille ja valmentajille mahdollisuuden, niin se olisi mahtavaa. Kannatan sitä täysin. Mutta kannatan myös täysin sitä, että töitä on tehtävä.

– Haluan, että minulle annetaan mahdollisuus lahjakkuuteni takia.