Burnley joutui eilen nöyrtymään tuplasti. Kentällä Manchester City oli parempi lukemin 5-0, ja ottelun aikana joukkueen nimi nähtiin yhdistettynä noloon viestiin, stadionin yllä lentäneen koneen perässä.

Lennätetyssä bannerissa luki ”white lives matter burnley”. Seura ehätti jo ottelun ensimmäisen jakson aikana tuomitsemaan viestin ja toiminnan.

Seuran virallisessa tiedotteessa sanottiin, etteivät tempauksen suorittajat ole tervetulleita kotistadion Turf Moorille. Kapteeni Ben Mee sanoi häpeävänsä tapahtunutta.

– Olen häpeissäni. Nämä ihmiset ovat missanneet täydellisesti pointin. Heidän viestinsä on täydellisesti ristiriidassa sen kanssa, mitä edustamme, ja mitä haluamme saavuttaa (tukemalla Black Lives Matter -liikehdintää).

– Näiden ihmisten pitäisi kouluttaa itseään, niinkuin meistä monien pitää. (Bannerissa esitetty) ei millään tavoin edusta sitä, mistä meissä, seurassa ja sen pelaajissa on kyse. Olen myös varma, ettei se edusta valtaosan kannattajistamme näkemyksiä. Kyse on pienestä vähemmistöstä, ja se pieni ryhmä tekee minut noloksi. Emme halua nähdä mitään tällaista liitettynä peliimme.

Lähde: Burnley