Arsenal on tehnyt uudet sopimukset puolustajiensa David Luizin, Pablo Marin ja Cédric Soaresin kanssa. Lisäksi Arsenal on päässyt Real Madridin kanssa sopimukseen siitä, että keskikenttäpelaaja Dani Ceballos jatkaa Lontoossa lainalla tämän kauden loppuun saakka.

Brasilialaistoppari Luiz, 33, on solminut Tykkimiesten kanssa vuoden jatkosopimuksen. Hän siirtyi Arsenaliin viime kesänä paikallisvastustaja Chelseasta, ja on pelannut tällä kaudella 33 ottelua.

Luizin arveltiin olevan yksi tämän kesän lähtijöistä, sillä hänen esityksensä eivät ole olleet linjassa hänen korkean palkkatasonsa kanssa. Viimeisimmässä ottelussaan Luiz tuli vaihdosta sisään ja aiheutti kaksi vastustajan maalia. Jälkimmäisessä osumassa hän sai punaisen kortin rikkeestään, josta Manchester Citylle vihellettiin pilkku. City voitti ottelun 3-0.

Espanjalaistoppari Mari, 26, siirtyi Arsenaliin tammikuussa brasilialaisesta Flamengosta lainasopimuksella, jossa oli mukana osto-optio. Portugalilaispakki Cédric, 28, taas pelaa Arsenalissa lainalla Southamptonista, jossa hänen sopimuksensa päättyy tänä kesänä.

Sekä Mari että Cédric jatkavat Arsenalissa ”pitkäaikaisilla sopimuksilla”, mutta Arsenal ei kerro tiedotteessaan, kuinka pitkistä sopimuksista on kyse. The Athleticin toimittajan, Arsenalia tarkasti seuraavan, David Ornsteinin mukaan kumpikin on solminut Tykkimiesten kanssa neljän vuoden sopimuksen.

Mari on pelannut Arsenalissa seitsemän ottelua, mutta hän loukkaantui viime viikolla Manchester Cityä vastaan, eikä pelaa enää tällä kaudella. Cédric siirtyi Arsenaliin loukkaantuneena, eikä ole vielä debytoinut Tykkimiesten paidassa.

– Olen todella iloinen, että nämä pelaajat ovat joukkueessamme tulevaisuudessakin. He ovat olleet osa pitkän aikavälin teknistä suunnitelmaa, jonka [päävalmentaja] Mikel Arteta ja minä olemme kehittäneet. He tuovat oikeanlaisen tasapainon ryhmäämme, kommentoi Arsenalin tekninen johtaja Edu seuran tiedotteessa.

– David on todella tärkeä pelaaja meille. Hän on pelannut valtaosan tämän kauden otteluista ja ollut tärkeä pelaaja joukkueelle. Hänen syöttötaitonsa, kommunikaationsa joukkueen kanssa kentällä ja sen ulkopuolella [ovat hänen vahvuuksiaan]. Hän auttaa kaikkia.

– Olemme kaikki hyvin pettyneitä, että Pablo loukkaantui Manchester Cityä vastaan. Mikel on pyytänyt vasenjalkaista topparia saavuttuaan tänne. Olimme todella tyytyväisiä Pabloon, hänen käytökseensä, hänen harjoitteluunsa, hänen mentaliteettiinsa ja hänen tasoonsa. Valitettavasti hän loukkaantui, mutta olemme tietysti todella iloisia, että hän jatkaa täällä tulevaisuudessa.

– Myös Cédricistä tulee tärkeä pelaaja. Hänellä on ollut epäonnea loukkaantumisten kanssa, mutta hän on lähes valmis palaamaan ja tuomaan meille lisää vahvuutta oikean laitapuolustajan paikalle.

– Olemme myös tyytyväisiä, että Dani päättää kautensa täällä. Hän on tehnyt hyvää työtä, ja odotamme hänen pelaavan vahvan loppukauden.

Arsenal

@Arsenal
✍️ One-year deal for @DavidLuiz_4
✍️ Long-term deal for @PabloMV5
✍️ Long-term deal for @OficialCedric
✍️ Loan extension for @DaniCeballos46

More info on the new deals 👇