Manchester Unitedin kasvatti Mason Greenwood on lyönyt seuran kannattajat ällikällä noustuaan edustusjoukkueen rinkiin.

Kuusivuotiaasta asti Unitedia edustanut hyökkääjä debytoi seuran ykkösmiehistössä viime kaudella. Kuluvalla sesongilla Greenwood, 18, on päässyt jo huomattavasti isompaan rooliin. Hän on 12 osumallaan Unitedin tämän kauden kolmanneksi paras maalintekijä Marcus Rashfordin (19) ja Anthony Martialin (16) jälkeen.

Greenwoodia on pelityylinsä puolesta verrattu Unitedin entiseen tähtihyökkääjään Robin van Persieen, joka tunnettiin erityisesti loistavasta potkutekniikastaan. Hiljattain nuorukainen nousi otsikoihin, koska hän oli lehtitietojen mukaan kerännyt koronatauon aikana noin kolme kiloa lisää lihasmassaa.

Manchester Unitedin reservijoukkueen valmentaja, seuran entinen keskikenttäpelaaja Quinton Fortune on varma, että Greenwoodista kasvaa vielä tähtipelaaja. Fortune on erityisesti vaikuttunut nuoren hyökkääjän molempijalkaisuudesta. Greenwood käyttää luontevasti molempia jalkojaan laukoessaan mutta myös erikoistilanteiden antamisessa.

– Maailmassa ei ole montaa pelaajaa, joka pystyy Masonin tavoin ohittamaan kummalta puolelta tahansa. Hän käyttää tasapuolisesti vasenta ja oikeaa jalkaansa, hän on naurettavan hyvä siinä, hehkutti Fortune seuran virallisessa podcastissa.

– Luulin, että hän on vasenjalkainen, mutta hän ampuukin pilkkuja oikeallaan! Olen myös nähnyt hänen laukovan vapaapotkuja molemmilla jaloilla.

– Olen miettinyt, että ”Mikä sinussa on vikana!? Valitse jompikumpi! Onko sinulla kaikki hyvin?” vitsaili Fortune.

– Kumpaan suuntaan puolustajan pitäisi ohjata häntä? Hän voi mennä ohi oikealta, hän voi mennä ohi vasemmalta. Minä en osaa sanoa. Tällä kaverilla on kaikki tarvittava.

Myös Greenwoodin työmoraali on jäänyt Etelä-Afrikan entisen maajoukkuepelaajan mieleen.

– Tästä syystä Mason on niin uskomaton ja miksi hän erottuu joukosta.

– Olin kerran kävelemässä harjoituskeskuksemme läpi. Siellä on tietokonehuone, jossa analyytikot tekevät hommiaan. Mason oli siellä katsomassa pelejä ja miettimässä, miten hän voi kehittyä.

– Hän vain on luontainen [lahjakkuus]. Hän on uskomaton viimeistelijä. Hän on seuraava iso juttu.