West Hamin tilanne elää niin sarjatason, kuin sen myötä pelaajistonkin osalta. Joukkue on Valioliigassa nyt viimeisellä säilyjän paikalla, seitsemäntenätoista, mutta sen perässä tulevat Bournemouth ja Aston Villa ovat vain pisteen Ironsia jäljessä.

Useidenkin pelaajien lähtöaikeista on kuultu huhuja. Seura vahvisti tänään kolmen siirtyjän nimet.

Konkari Pablo Zabaleta ei jatka itälontoolaisten paidassa. Entinen Argentiinan maajoukkuepuolustaja saapui seuraan Manchester Citystä vuonna 2017, ja ehti edustaa sitä 80 ottelussa. Loukkaantuminen esti lyhytaikaisen, meneillään olevan kauden loppuun saakka kestävän jatkosopimuksen synnyn. 35-vuotias ikitaistelija onnistui maalinteossa West Hamissa tasan yhteen otteeseen.

Kolumbialainen Carlos Sánchez ei jättänyt seuraan yhtä suurta jälkeä kuin Zabaleta. Aiemmin Valioliigassa myös Aston Villaa edustanut keskikenttäpelaaja esiintyi Hammers-paidassa 18 ottelussa kolmen vuoden aikana.

Omista kasvateista West Hamin jättää puolustaja Jeremy Ngakia. 19-vuotias laitapakki ei ole koskaan edustanut muuta seuraa, mutta nyt sellaisen etsintä on edessä.

– Jeremylle tarjottiin huomattavasti paranneltua uutta sopimusta, kiitoksena hänen tällä kaudella tekemästään läpimurrosta edustusryhmään. Pelaaja edustajineen kieltäytyi kuitenkin vastaanottamasta minkäänlaista sopimustarjousta, eikä suostunut myöskään lyhtyaikaiseen, kauden loppuun kestävään jatkoon, West Hamin sivusto kertoo.

Kolmikon aika itälontoossa päättyy virallisesti ensi viikon tiistaina, 30. kesäkuuta.