The Telegraph on paljastanut, miksi Arsenal tarjosi David Luizille uutta sopimusta. Englantilaislehden mukaan seura suostui jatkamaan pelaajan sopimusta vain siksi, koska hän suostui merkittävään palkanalennukseen.

Lontoolaisseuran päätös jatkaa Luizin sopimusta vuoteen 2021 aiemmin tällä viikolla on saanut kritiikkiä brassitopparin esiinnyttyä karmaisevasti Manchester Cityä vastaan aiemmin tässä kuussa.

Tylyyn tappioon päättyneen ottelun epäiltiin jääneen Luizin viimeiseksi Arsenalin paidassa seuran talousvaikeuksien takia. Päävalmentaja Mikel Arteta ja tekninen johtaja Edu etsivät kuitenkin epätoivoisesti ratkaisua jatkaakseen 33-vuotiaan puolustajakonkarin sopimusta.

Useamman viikon pähkäilyn jälkeen läpimurto neuvotteluissa tapahtui ja Arsenal vahvisti Luizin jatkosopimuksen yhdessä Cedric Soaresin ja Pablo Marin kanssa.

Telegraphin mukaan Luizin uhraus oli avaintekijä sille, että kaikille kolmelle pelaajalle saatiin sinetöityä uusi sopimus. Luiz tienasi aiemmin 120 000 puntaa viikossa, mutta nyt hänen palkkaansa on pienennetty merkittävästi. Ilman palkanalennusta kaikkia sopimuksia ei oltaisi saatu solmittua.

[readmore from=Arsenal]

Luizilla on paljon kokemusta mestaruuden voittaneissa joukkueissa pelaamisesta, mitä Arteta arvostaa. Espanjalaisluotsi pitää pelaajaa myös tärkeänä johtajana ja esimerkkinä joukkueen nuorille pelaajille.

David Luiz palaa tänään Arsenalin kokoonpanoon, kun joukkue matkustaa Sheffield Unitedin vieraaksi FA Cupin puolivälieräotteluun kello 15:00.