Tiedän, tiedän. Olen aikaisemmin jo kirjoittanut Paul Pogbasta. Kohta näkökulmien aiheeksi voi varmasti vaihtaa pysyvästi päivittäisen Pogban?

Toisaalta. Miksi en kirjoittaisi? Paul Pogba on onnellisena yksi maailman kiistatta parhaista keskikentistä. Tässä näkökulmassa on tarkoitus pureutua Pogban paluuseen koronatauon jälkeen. Miltä hänen roolinsa näyttä ja ennen kaikkea, minkä takia Paul Pogba on tällä hetkellä onnellinen?

Yksinkertainen on kaunista

Paul Pogba on ottanut syvältä makaavan pelintekijän roolin jalkapallon paluun jälkeen. Rooli muistuttaa paljon hänen vastaavaa Ranskan MM-kultaa voittaneessa joukkueessa, ja Pogba aloitti kauden samassa roolissa Chelseata vastaan ennen loukkaantumista. Kuinka hyvin Pogba on pelannut?

Vastaus on loistavasti. Puretaan atomeiksi. Ensinnäkin Pogba saa selkeästi enemmän palloa, mikä tuottaa arvoa. Pogba saa syötön joka 27.23. sekunti Unitedin pallonhallintajaksojen aikana. Ei kuulosta mullistavalta. Mutta. Kuten Ostos TV:ssä on ikonisesti usein lausuttu; eikä tässä vielä kaikki.

Paul Pogba sijoittuu ensimmäiseksi koko Valioliigassa syötöissä viimeiselle kolmannekselle per 90 minuuttia (8.97). Pogba sijoittuu myös koko sarjassa sijalle 70 syöttöjen kokonaismäärässä viimeiselle kolmannekselle (78). Mainittakoon, että Pogba on siis pelannut ainoastaan 847 minuuttia tällä kaudella. Mitä muuta?

Aikaisemmin tällä kaudella “ei isoja vastustajia” vastaan piti Man United keskimäärin palloa 33:13 minuuttia ottelua kohden 60.03% pallonhallinnalla ja 19.39 sekuntia per pallonhallinta. Entä Pogban kanssa?

Pogban paluun jälkeen ovat määrät nousseet 39:32 minuuttiin ja 65.21% pallonhallintaan. Pallonhallintajaksot ovat myös nousseet 26.62 sekuntiin. Pieni, mutta merkittävä muutos.

Tähän kylkeen, kun lisätään Pogban kurinalaisuus ja kaksinkamppailuvoima, niin alkaa paketti näyttämään suhteellisen maukkaalta. Bournemouthia vastaan voitti Pogba kahdeksan kaksinkamppailua, keräsi pelivälineen takaisin punaisille kymmenen kertaa ja saalisti kaksi syötönkatkoa. Ei paha.

Artikkeli jatkuu twiitin jälkeen

UtdArena

@UtdArena
Paul Pogba vs Bournemouth:

89 touches
67 passes completed
— 88% pass accuracy
10 recoveries made
8 duels won
4 long balls completed
3 chances created
2 interceptions
2 clearances

Deep-lying playmaker.

Tempoa

Paul Pogba kommentoi äsken, että: “Takaapäin nautin pelistä. Nautin Bruno Fernandesin, Marcus Rashfordin, Anthony Martialin ja Mason Greenwoodin katsomisesta. Voit vain taputtaa, se on kaunista katseltavaa.”

Tämä kommentti paljastaa kaiken olennaisen ja on iso osa vastausta aikaisemmin esitettyihin kysymyksiin.

Kun sinulla on laadukkaita pelaajia edessä on huomattavasti helpompaa pelata syvältä. Pystyt keskittymään tahtipuikon heiluttamiseen ja pelin rytmittämiseen. Jesse Lingard, Andreas Pereira ja Juan Mata hukkasivat pelivälineen usein hyvillä sektoreilla, tekivät huonoja tai liian konservatiivisia ratkaisuja tai olivat yksinkertaisesti väärin sijoittuneita. Se vaikeutti merkittävästi Pogban pelaamista.

Artikkeli jatkuu twiitin jälkeen

UtdArena

@UtdArena
Paul Pogba Ball Reception Zones: 2018/19 vs 2019/20

With the 4-2-3-1 switch Pogba's played as a RCM. He has benefited from Wan-Bissaka's defensive prowess whilst he has aided Wan-Bissaka offensively with gaining territory for AWB to operate higher up.

Kun hyökkäävillä pelaajilla ei ollut tarpeeksi laatua, tunsi Pogba tarpeen luoda jotain tyhjästä ja silloin meni peli yleensä puskemiseksi ja yliyrittämiseksi. Tämä johtui siitä, että pelin pitäminen yksinkertaisena ei yksinkertaisesti toiminut. Tämä on myös detalji, mitä monet fanit ja asiantuntijat eivät ymmärtäneet. Syy oli heidän mukaansa aina Pogban, vaikka todellisuudessa syy oli epäonnistuneiden joukkuetovereiden hartioilla.

Tällä hetkellä pelaa Pogba yksinkertaisesti ja peli tuntuu leikiltä. Tämä muistuttaa paljon hänen rooliaan Ranskan maajoukkueessa, missä Antoine Griezmann, Kylian Mbappé, Olivier Giroud ja N’Golo Kanté tekivät hänen pelaamisestaan leikkiä, pelaamalla itse järkevästi. Kukapa olisi arvannut, että on hauskempaa leikkiä, jos on hyviä leikkitovereita?

Pogba pelaa jälleen syvältä, nauttii pelaamisesta, rytmittää peliä ja helpottaa joukkueen tehtävää murtaa vastustaja. Paremman joukkueen myötä näemme taas parasta Pogbaa.

Viimeinen sana

Paul Pogba on värikäs persoona. Olemme nähneet sen usein myös hänen hiusmalleissaan. Tällä hetkellä pitää Pogba myös homman yksinkertaisena hiuksiensa suhteen ja silloin tiedämme, että hän tarkoittaa asiaa.

On vaikea löytää atleettisesti poikkeuksellisia keskikenttiä, jotka ovat taitavia pallon kanssa ja jotka sijoittuvat tarpeeksi kurinalaisesti edistääkseen palloa tappavan tehokkaasti. Lienee turha sanoa, että Paul Pogba on tällä hetkellä juuri sitä.

Artikkeli jatkuu twiitin jälkeen

Adroit Cadet

@Adroit_Cadet

Adroit Cadet

@Adroit_Cadet
A couple have asked me recently why I place so much importance in pass origin (in relation to ball progression), and I realize that I ramble & I'm a little bit vague sometimes, so I quickly threw together a couple of images to (hopefully) explain clearer what I'm referring to..
This is why Pogba taking to a slightly deeper, Cesc 14/15 type role could be absolutely lethal

Bruno Fernandes ja Pogba ovat tuoneet parhaat puolet esiin hyökkäyskalustosta ja sitä kautta koko joukkueesta. Unitedin pelitempo on kokenut massiivisen kohennuksen, joukkue etenee vähemmän suoraviivaisesti ja säilyttää enemmän kontrollia. Unitedilla on enemmän territoriota viimeisellä kolmanneksella, mikä vähentää negatiivisten suunnanmuutosten uhkaa. Unitedin pelinavaamisen kolme vaihetta ovat enemmän organisoituja ja pallonhallintaan nojaavia.

Artikkeli jatkuu twiitin jälkeen

UtdArena

@UtdArena
Where is Fernandes receiving the ball when Pogba is off or on the pitch?

When Pogba is on the pitch, Fernandes has received the ball higher up. This is due to three reasons: he trusts Pogba to progress; Pogba finds him in between the lines; and we have more territory.

Yksi tärkeä konsepti syvällä makaavia puolustuksia tai puolustusblokkeja vastaan on musertaa vastustajan puolustus tarpeeksi monella hyökkäävällä pelaajalla ja jatkuvalla liikkeellä. Puolustajien tehtävä vaikeutuu moninkertaisesti. United on onnistunut tässä paluun jälkeen. Iso syy on kasvanut kontrolli ja päällimmäinen syy tähän on Paul Pogba.

Bruno Fernandes, Mason Greenwood, Anthony Martial ja Marcus Rashford ovat keränneet suurimmat kehut ja tehomerkinnät. Paul Pogba on kuitenkin loistanut joukkueen tähtenä ja tärkeimpänä palasena. Ironista on, että mitä vähemmän Pogba tietyllä tapaa yrittää sen enemmän hän loistaa.

Jalkapallo, urheilu ja lopulta koko elämä ovat leikkiä. Otamme asiat yleensä aivan liian vakavasti. On helppoa ymmärtää minkä takia Paul Pogba on onnellinen ja on ilo nähdä hymy hänen kasvoillaan. Kun jalkapallo on leikkiä niin näemme parhaan Paul Pogban. Pojan, joka on aina rakastanut palloa ja joka on leikkinyt koko elämänsä sillä pienestä pitäen Ranskan kaduilla.

Ehkä elämä ei ole niin vakavaa, vaan salaisuus piilee siinä, että tekee asioita mistä nauttii. Jos on hyvä siinä, mitä tekee tuntuu työ tai tehtävä leikiltä. Tällä hetkellä Manchester United nauttii pelaamisesta ja pelaa joukkueena Paul Pogban johdolla. Voisi melkein kuvailla Unitedin peliä tällä hetkellä parhaimmillaan leikiksi.