Norwichin tämänkertainen valioliigarupeama jää yhden kauden mittaiseksi. Putoaminen on varmistunut kolme kierrosta ennen Valioliigan päätöstä. Pukin sopimusta seuran kanssa on jäljellä vielä kaksi vuotta, mutta spekulaatiot miehen jatkosta ovat käyneet kuumina viime aikoina.

Huuhkajien maalivahtivalmentaja Antti Niemi pohdiskeli Pukin tilannetta Suplan tuoreessa Week of Football -podcastissa.

– Tärkein viesti ”Temen” kohdalla on se, että jos joku epäili, että pärjääkö hän Valioliigassa, niin hän osoitti pärjäävänsä enemmän kuin hyvin. Kun paikkoja tulee, hän pystyy viimeistelemään hyvällä prosentilla. Se oli suurin voitto tällä kaudella, että hän pystyi aika monelle ihmiselle näyttämään, että taso oli ihan oikea ja ottajista ei varmasti ole pulaa, jos hänellä on sellaisia ajatuksia, että jatkaa Valioliigassa tai jossain muussa maassa huipputasolla, Niemi sanoo.

Huuhkajat pelaa kesällä 2021 EM-lopputurnauksessa, ja sen suhteen olisi ensiarvoisen tärkeää, että Pukin ensi kauden peliaika olisi joka tapauksessa mahdollisimman suuri, oli sarjataso tai seura mitkä hyvänsä.

– On ihan sama, millä pelipaikalla olet, niin vastuu kasvattaa. Kun pelaat tietyllä tasolla, pystyt menemään peleihin niin, että ei tarvitse hirveästi miettiä, vaan olet flow-tilassa ja teet oikeita asioita. Jos peliaikaa ei tule, on outo tilanne mennä kentälle ja vakuuttaa ihmiset siitä, että osaa pelata. Siinä mielessä Norwich olisi hyvä vaihtoehto. Peliaikaa olisi runsaasti luvassa. Uskon, että ”Teme” pystyy tekemään neuvonantajiensa kanssa järkeviä päätöksiä, Niemi sanoo.

Norwichin kauden kolmanneksi viimeinen ottelu on edessä tiistai-iltana, kun se kohtaa vieraissa Chelsean. Ottelun näyttää suorana lähetyksenä kello 22.05 V Sport Jalkapallo -kanava ja Viaplay.