Entinen Valioliiga-hyökkääjä André Schürrle on ilmoittanut jäävänsä eläkkeelle vain 29 vuoden ikäisenä. Saksalaislaituri ilmoitti päätöksestään Instagram-tilillään.

Vuoden 2014 MM-kisavoittaja purki sopimuksensa Borussia Dortmundin kanssa aiemmin tällä viikolla, vietettyään kauden lainalla Spartak Moskovan riveissä. Schürrlen mukaan yllättävä päätös oli kypsynyt hänen sisällään jo pidemmän aikaa.

Schürrle kertoi Der Spiegelin haastattelussa, että jalkapallo teki hänestä ”rikkaan mutta yksinäisen”. Hän joutui tekemään useita henkilökohtaisia uhrauksia huippu-uransa eteen, mitkä pienensivät kohokohtien merkittävyyttä.

– Sinun on aina pelattava tietynlaisessa roolissa selviytyäksesi tällä alalla, muuten menetät työpaikkasi, etkä saa uutta tilalle, Schürrle kertoi.

Schürrle edusti menestyksekkään uransa aikana Chelseaa kesästä 2013 talveen 2015. Laitahyökkääjä ansaitsi itselleen Valioliigan ja Liigacupin mestaruuden José Mourinhon alaisuudessa. Fulhamissa hän pelasi lainalla kauden 2018-19, kun joukkue putosi Mestaruussarjaan.

Schürrle pelasi uransa aikana yhteensä 420 seuraottelua ja teki niissä 110 maalia. Saksan A-maajoukkueessa hän teki yhteensä 22 maalia 57 otteluun. Hänen tähtihetkensä Die Mannschaftin paidassa nähtiin vuoden 2014 MM-kisojen finaalissa, kun hän syötti Mario Götzen voittomaalin Argentiinaa vastaan.