Englannissa Tottenhamia, Sunderlandia ja Birminghamia edustanut Teemu Tainio vieraili Week of Football -podcastissa puhumassa urastaan saarivaltakunnassa.

Tainio keskusteli podcastissa muun muassa englantilaisesta jalkapallokulttuurista.

− Kyllä Englannissa niin paljon futista seurataan, että välillä tuntui, että siellä tunnistettiin enemmän kuin Suomessa. Mutta Englannissa oli hienoa huomata, että vaikka ruokakauppaan mennessä joku vanhempi rouvakin tuli juttelemaan futiksesta, Tainio sanoi.

Tainion oma suosikkijoukkue Englannissa on Tottenham, jota hän itse pääsi edustamaan vuodesta 2005 vuoteen 2008.

− Ne muistivat aina sanoa sen oman suosikkijoukkueen, oli se vitosdivarin joukkue tai Valioliigan joukkue. Seurauskollisuus on siellä tosi syvällä, Tainio kertoi arkisista kohtaamisista.

Suomen maajoukkueessa pelannut keskikenttäpelaaja voitti Liigacupin Spursin paidassa vuonna 2008. Tainiolta kysyttiin, miten korkealle hän arvostaa tämän saavutuksen urallaan.

− Aivan sinne terävimpään kärkeen. Olen monesti sanonut, että kyllä se kruunasi minun urani Tottenhamissa ja uran muutenkin, omassa suosikkijoukkueessa, Tainio muisteli.

Tainio pääsi Tottenhamissa pelatessaan toteuttamaan yhden unelmistaan, sillä Spursissa pelaaminen oli ollut hänelle haave.

− Meillä oli hienoja kausia, mutta ei se olisi ollut sama asia, jos emme olisi voittaneet sitä pokaalia yhdessä. Rankkaan sen tosi korkealle, Tainio jatkoi.

Tainiota ei syyttä tunnettu lempinimellä ”Tornion terrieri”. Lempinimeä kuvastaa eräs konkreettinen esimerkki, josta hän kertoi.

− Taisimme pelata Evertonia vastaan. Silloin mietin, kun oli ollut paljon loukkaantumisia, että jos kokeilisi pelata tämän pelin vähän iisimmin. Se meni ihan päin persettä. Se on joko-tai minun kohdalla. Joko mennään täysillä tai sitten ei ollenkaan. Se jäi lyhyeksi kokeiluksi.

Näet Valioliigan loppuhuipennuksen Viaplayssa!