West Hamin peräsimessä nykyään työskentelevä David Moyes on sitä mieltä, että Ole Gunnar Solskjær on saanut enemmän aikaa kuin hän sai Manchester Unitedissa.

Moyesin kuuden vuoden sopimus Man Unitedin kanssa umpeutui vasta viime kesänä. Aika Unitedissa kesti lopulta kuitenkin vain kymmenen kuukautta.

Moyes puhui entisestä työnantajastaan kunnioittavaan sävyyn. West Ham matkustaa keskiviikkona Man Unitedin vieraaksi Valioliigassa.

– Se on upea seura ja mahtava paikka olla. Ja minulle se on maailman isoin seura. On aina erityistä mennä takaisin Old Traffordille ja odotan sitä innolla, Moyes kommentoi tiistaina BBC:n mukaan.

Moyesin aikakausi Unitedissa ei sujunut suunnitelmien mukaan. Seura oli myös hyvin nopea liikkeissään, jos mietitään Moyesin kuuden vuoden sopimusta, josta hänet irtisanottiin hyvin nopeasti.

Moyesin alaisuudessa United pelasi 1,73 pistekeskiarvolla. Solskjær on saanut viime aikoina Unitedin lentoon, mutta pistekeskiarvo on vain aavistuksen verran parempi kuin mitä se Moyesilla oli.

– Olella oli vaikea alku, mutta minun ja Olen välinen ero on siinä, että hänelle on annettu aikaa. Hän on tuonut sisään pelaajia akatemiasta, mistä Manchester United on aina tunnettu. Heillä on todella mielenkiintoisia nuoria pelaajia omasta takaa, Moyes kommentoi.

Watfordin ratkaisu ihmetytti

West Ham kaatoi viime perjantaina sarjapaikastaan taistelevan Watfordin maalein 3-1. Seurauksena Watford päätti antaa yllätyspotkut managerilleen Nigel Pearsonille, kun sarjaa on jäljellä enää kaksi ottelua. Watford on kiinni sarjapaikassa kolmen pisteen erolla Bournemouthiin ja Aston Villaan.

Pearson tuli Watfordin peräsimeen, kun seura oli täysin hakoteillä. Pearson on ollut nostamassa joukkueen pois putoajan paikalta. Siksi Watfordin raju ratkaisu ihmetytti Moyesia.

– Olin ällikällä lyöty siitä, että Watford teki mitä teki. Jos Watford säilyy – ja uskon, että heillä on yhä siihen hyvä mahdollisuus – hän olisi helposti voinut olla jopa vuoden manageri, kun mietitään sitä, missä Watford oli, kun hän otti joukkueen komentoonsa.

– Joten en oikein tiedä, mitä he odottivat. Hän aloitti työt todella vaikeassa tilanteessa ja sai nostettua heidät turvallisempaan asemaan, joten minusta se oli todella kova päätös häntä kohtaan, Moyes puolusti kollegaansa.

Loppukaudeksi Watfordin peräsimeen nostettiin reservijoukkueen päävalmentaja Hayden Mullins aisaparinaan Graham Stack. Watfordin managerin palli on ollut tällä kaudella tuulinen paikka. Ennen Pearsonia joukkuetta on tällä kaudella valmentanut Javi Gracia sekä Quique Sánchez Flores.