Tänään perjantaina jalkapalloilijoiden ammattiliitto Professional Footballers’ Association (PFA) valitsee Valioliigan parhaimman pelaajan kauden 2019-20 osalta.

Liverpoolin entisen huippuhyökkääjän Ian Rushin mielestä palkinto kuuluu Sadio Manélle, joka on tehnyt tämän kauden Valioliigassa 17 maalia yhdeksän maalisyötön lisäksi.

Valioliigan pokaalia keskiviikkoiltana nostanut Jordan Henderson on suosikki palkinnon voittajaksi Manchester Cityn pelintekijän Kevin De Bruynen kanssa. Rushin mielestä Manén pitäisi kuitenkin olla keskustelussa mukana.

Sadio Mané on tehnyt kaksi maalia vähemmän kuin Mohamed Salah tämän kauden Valioliigassa. Kuva: Getty Images

– Tämä on hyvin hankala päätös. Olen hieman puolueellinen, koska pidän hyökkääjistä ja mielestäni Mané on ollut fantastinen. Henderson on ollut uskomaton ja Virgil Van Dijk on Van Dijk. Mutta minusta Mané on ollut fantastinen läpi koko kauden, Rush kertoi PA:lle.

[readmore from=Liverpool]

– Ihmiset sanovat, ettei Salah ole ollut tällä kaudella yhtä hyvä kuin aiemmin. Me kaikki tiedämme sen, mutta hän on yhä joukkueen maalikuningas. Se vain osoittaa miten hyvä hän oli debyyttikaudellaan [kolme vuotta sitten], kun hän teki yhteensä 43 maalia.

– Ihmiset tuomitsevat Salah’n sen perusteella. Se kausi oli ilmiömäinen, eikä samanlaista ole enää luvassa. Hän tekee yhä erinomaista työtä, mutta Mané vaikuttaisi vain parantaneen otteitaan tällä kaudella.