Valioliigan tämän kauden viimeinen, eli 38. kierros pelataan tänään, sunnuntaina, kello 18.00. Kaikki kymmenen ottelua alkavat samaan aikaan.

Liverpoolin mestaruus, Manchester Cityn hopeamitalit ja Norwichin jumbosija ovat jo varmistuneet, mutta taistelut europelipaikoista ja putoamista vastaan käyvät yhä kuumana.

Manchester United, Chelsea ja Leicester taistelevat kahdesta viimeisestä Mestarien liigaan oikeuttavasta paikasta. Kuudennesta sijasta, eli pääsystä Eurooppa-liigaan kisaavat Wolverhampton ja Tottenham.

On olemassa pieni mahdollisuus, että Valioliigan kautta pääsee Mestarien liigaan vain kolme ensimmäistä joukkuetta. Tällainen skenaario toteutuisi, jos kaksi kärkinelikon ulkopuolelle jäävää joukkuetta voittaisi Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan.

Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan voittajat pääsevät automaattisesti Mestarien liigan ensi kauden lohkovaiheeseen, ja Valioliigasta pääsee Mestarien liigaan enintään viisi joukkuetta.

Jos Chelsea voittaa Mestarien liigan ja Wolverhampton Eurooppa-liigan, eikä kumpikaan niistä pääse kärkinelikkoon, ne pääsevät ensi kaudeksi Mestarien liigan lohkovaiheeseen ja Valioliigassa neljänneksi tullut putoaa Eurooppa-liigan puolelle.

Viidenneksi ja kuudenneksi tulevat joukkueet pääsevät ensi kauden Eurooppa-liigaan, elleivät ne voita Mestarien liigaa tai Eurooppa-liigaa ensi kuussa.

Jos FA Cupin voittaja (Chelsea/Arsenal) päätyy kärkikuusikkoon, Valioliigassa seitsemänneksi tullut joukkue pääsee Eurooppa-liigan toiselle karsintakierrokselle ja kuudenneksi sijoittunut joukkue pääsee suoraan Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen. (Artikkeli jatkuu twiitin alla)

Viaplay Urheilu

@ViaplayUrheilu
Huh, mikä lista!

Suomeksi selostetut ottelut:
Leicester – Manchester United @hiihaata
Chelsea – Wolverhampton @VilleKuusinen
West Ham – Aston Villa @kainutero

Kaikki viimeisen kierroksen ottelut on katsottavissa suorana Viaplayssa.

#Valioliiga #Viaplayfi

FA Cupin toinen finalisti Arsenal on Valioliigassa kymmenentenä ja voi tulla korkeintaan kahdeksanneksi.

Putoamista vastaan kamppailevat Bournemouth, Watford ja Aston Villa.

Villa on niistä ainoana putoamisviivan yläpuolella ja kohtaa vieraskentällä West Hamin. Watford on Villan perässä heikomman maalieronsa takia ja pelaa Arsenalia vastaan vieraissa. Bournemouth on Villaa ja Watfordia kolme pistettä perässä ja pelaa Evertonin vieraana.

Leicesterin Jamie Vardy on kierrokselle lähdettäessä kiinni maalikuninkuudessa 23 osumallaan. Hänen kovimmat haastajansa ovat Southamptonin Danny Ings (21) ja Arsenalin Pierre-Emerick Aubameyang (20).

Syöttöpörssin ylivoimainen ykkönen on Manchester Cityn Kevin de Bruyne, jolla on kasassa 19 maaliin johtanutta syöttöä, yhdeksän enemmän kuin tilaston toista sijaa miehittävällä Liverpoolin Mohamed Salahilla. De Bruyne on vain yhden maalisyötön päässä Valioliigan yhden kauden maalisyöttöennätyksestä, jonka Thierry Henry tehtaili kaudella 2002-03.

Nollapelitilaston jaetulla kärkipaikalla ovat Burnleyn Nick Pope ja Manchester Cityn Ederson Moraes, jotka ovat pitäneet maalinsa puhtaana 15 kertaa tällä kaudella.

Olemme nostaneet tähän ennakkoon kaksi ottelua, joissa on erityisen suuri panos. (Artikkeli jatkuu twiitin alla)

Leicester-Manchester United

18.00 V sport jalkapallo & Viaplay

Kotijoukkue Leicester lähtee otteluun sarjataulukon viidenneltä sijalta ja pisteen köyhempänä kuin sen tämän päivän vieras Manchester United.

Leicester tarvitsee voiton Unitedista harpatakseen kärkinelikkoon, mutta sille riittää myös tasapeli, jos neljäntenä oleva Chelsea häviää Wolverhamptonille. Leicesterin maaliero on kierrokselle lähdettäessä 15 pykälää parempi kuin Chelsealla.

Manchester United on varmasti kärkinelikossa, jos se hakee King Power Stadiumilta vähintään pisteen. Jos United häviää, sen pitää toivoa, että Chelsea tekee samoin Wolvesia vastaan.

Leicesterin ja Unitedin edellinen kohtaaminen päättyi syyskuussa Old Traffordilla kotijoukkueen 1-0-voittoon. Manchester United on ollut vaikea vastustaja Leicesterille, joka on jäänyt voitoitta edellisessä kymmenessä keskinäisessä sarjaottelussa.

– Me voimme voittaa, siitä ei ole epäilystäkään, kommentoi Leicesterin manageri Brendan Rodgers lehdistötilaisuudessa.

Marcus Rashford (oik.) teki rangaistuspotkusta ottelun ainokaisen, kun United voitti Leicesterin viime syyskuussa. Kuva: Getty Images

– Minusta meillä oli huonoa tuuria, kun hävisimme aiemman [keskinäisen] ottelun tällä kaudella.

– Ottelun strategia on tärkeä. Me haluamme voittaa. Me emme voi miettiä muualla pelattavien otteluiden tuloksia.

– On myös mietittävä pelin psykologista puolta, mutta meillä on laadukas ryhmä ja todella lahjakas joukkue, etenkin hyökkäyspäässä.

Myös Manchester Unitedin manageri Ole Gunnar Solskjær odottaa kamppailua innolla.

– Olemme jahdanneet tätä sijoitusta pitkään, todella pitkään. Halusimme viimeiseen otteluun mahdollisuuden päättää kauden vahvasti ja mennä Leicesterin ohi. Nyt se viimeinen ottelu on edessä, olemme pärjänneet mahtavasti kauden jatkumisen jälkeen ja olemme antaneet itsellemme hyvän mahdollisuuden [päästä Mestarien liigaan].

– Me jahtaamme paikkaa kärkinelikossa, ja se tarkoittaa paikkaa Mestarien liigassa. Kaikki haluavat olla Mestarien liigassa, pelata parhaita joukkueita vastaan ja haastaa itseään. Nyt ei ole tosin aika ajatella sitä ollenkaan. Nyt on aika ajatella tätä ottelua ja sen voittamista.

Chelsea-Wolverhampton

18.00 V sport urheilu ja Viaplay

Neljäntenä majaileva Chelsea saa vieraakseen Wolverhamptonin, joka on kierrokselle lähdettäessä yhden pisteen turvin kiinni kuudennessa sijassa.

Chelsealle riittää kärkinelikon paikkaan tasapeli, koska Leicester (5.) ja Manchester United (3.) kohtaavat toisensa. Chelsea on tasapisteissä Unitedin kanssa ja kerännyt pisteen enemmän kuin Leicester.

Wolverhampton pääsee varmasti Eurooppa-liigaan, jos se voittaa Chelsean. Myös seitsemänneksi sijoittuva joukkue (Wolverhampton/Tottenham) pääsee Eurooppa-liigan karsintoihin, jos Chelsea voittaa FA Cupin loppuottelussa Arsenalin.

Chelsean ja Wolverhamptonin edellisessä liigakohtaamisessa nähtiin seitsemän maalia, kun lontoolaiset hakivat Molineux’lta 5-2-vierasvoiton.

– Me lähdemme voittamaan tätä ottelua. En usko, että jalkapallo-ottelua voi lähestyä muulla tavalla, alusti Chelsean päävalmentaja Frank Lampard lehdistötilaisuudessa.

Chelsean Tammy Abraham iski viime syyskuussa hattutempun Wolvesin verkkoon. Kuva: Getty Images

– Joten teemme niin, valmistaudumme oikein ja kunnioitamme vastustajaamme. He ovat todella hyvä vastustaja, kuten olemme nähneet tällä kaudella.

– Olemme tietoisia tilanteesta (tasapeli riittää), mutta yritämme voittaa.

Wolvesin käskyttäjä Nuno Espírito Santo sanoi, että hän on valmistellut joukkuettaan kauden huipennukseen kuin mihin tahansa otteluun, mutta portugalilaisluotsi tietää, että kentällä on tänään ylimääräistä latausta.

– Tämä on iso ottelu ja haaste meille, sillä vastassa on todella hyvä joukkue.

– Chelsea on fantastinen joukkue ja Frank on tehnyt fantastista työtä. Heillä on erittäin lahjakas ja laadukas joukkue. Meidän on keskityttävä peliin ja ajateltava Chelseaa isona vastustajana, mutta samaan aikaan pelattava. Me haluamme kilpailla.

Premier League

@premierleague
My team will finish the #PL season in ____

Lähteet: BBC, Sky Sports, football london