Mestaruussarjan playoffit jatkuivat maanantaina Cardiffin ja Fulhamin välisellä kohtaamisella. Lontoolaiset veivät ottelun lopulta hallitulla esityksellä.

Fulham lähti peliin jossain mielessä ennakkosuosikkina, koottuaan Mestaruussarjan varsinaisella kaudella kahdeksan pistettä Cardiffia enemmän. Se joutui kuitenkin antamaan hurjan tasoituksen jo ennen ottelua, kun sarjan maalipörssin kärkinimi Aleksandar Mitrovic jäi vamman vuoksi kokoonpanosta.

Sofascore

@SofascoreINT
⚠️ | QUICK STAT

Aleksandar Mitrović has scored 40.6% of all Fulham's goals in the Championship this season, the highest share of team's goals among all players in the English second division.

Will The Cottagers be able to replace him tonight?

#CARFUL

Lisähuolta Scott Parkerin luotsaamille Mökkiläisille tuli jo viiden peliminuutin kohdalla, kun keskikentän Harrison Reed makasi pitkään kentän pinnassa polveaan pidellen. 25-vuotias palasi kuitenkin takaisin peliin.

Kumpikaan joukkueista ei suurista panoksista huolimatta tuntut lähteneen otteluun turhan varman päälle, vaan hyökkäykset aaltoilivat suuntaan jos toiseenkin. Säästelty ei muutenkaan; kummankin joukkueen pelaajia makasi ensimmäisen 20 minuutin sisällä kentällä useaan otteeseen, kovan pelin seurauksena.

Rymistelystä huolimatta Tom Cairneyn 47. minuutilla lähettämää, tolppaa hiponutta laukausta lähemmäs maalia ei avausjaksolla päästy.

Vain hetkeä toisen jakson alusta Josh Onomah teki valtavan osuman. 23-vuotias sai pallon boksin rajoilla, ohitti niin taidolla kuin tahdolla neljä Cardiff-pelaajaa, ja lähetti pallon ohi Alex Smithiesin.

Josh Bunting

@Buntingfootball
Fulham strike first in Cardiff, Joshua Onomah absolutely terrific effort , the skill, the touch, the strength and the finish was excellent. Terrific football from Scott Parkers side #CARFUL.

Vierasmaalisääntö ei ole semifinaalivaiheessa käytössä, joten aivan käänteentekevä maali ei tärkeydestään huolimatta ollut. Yliote kentällä joka tapauksessa siirtyi Fulhamille.

Isäntien Neil Harris teki 70. minuutilla triplavaihdon, ja Cardiff näytti hetkellisesti pääsevän peliin mukaan. Lontoolaiset ottivat kuitenkin kontrollin pian uudelleen, eivätkä olleet suurissa vaikeuksissa pitää johtoaan.

Neeskens Kebano ampui vielä lisäajan puolella upean vapaapotkumaalin, joten Fulham lähtee toiseen osaotteluun 2-0 -johtoasemasta.

Fulham Football Club

@FulhamFC
NO WAY!!!!

[0-2] #CARFUL

Semifinaalit jatkuvat keskiviikkona, kun Brentford isännöi ensimmäisen osaottelun 1-0 voittanutta Swanseaa.