Liigamanagerien yhdistys on jakanut kauden 2019-2020 palkintonsa. Suurimman pystin, Sir Alex Ferguson -pokaalin nappasi vähemmän yllättäen Liverpoolin Jürgen Klopp. Palkinnon nimeä kantava valmentajalegenda onnitteli saksalaista henkilökohtaisella viestillä.

– Saat anteeksi sen, että herätit minut puoli neljältä aamulla kertoaksesi, että olet voittanut Valioliigan, skotlantilainen vitsaili.

– Todellakin ansaitset sen. Leeds on ollut 16 vuotta Mestaruussarjassa, mutta Liverpoolin mestaruus 30 vuoden jälkeen, se on uskomatonta. Sinun persoonallisuutesi vaikuttaa koko seuraan, ja esityksenne oli ihmeellinen.

Klopp vastasi saamiinsa onnitteluhin.

– Olen nähnyt, ketkä ovat voittaneet sen aiemmin. Joukossa on todella isoja Liverpool-nimiä. Nimi tässä pokaalissa on kuitenkin Sir Alex Fergusonin ja tiedän, ettei se ole Liverpool-managerilta sataprosenttisen hyväksyttävää, mutta ihailen häntä. Hän oli ensimmäinen brittimanageri jonka tapasin. En olisi voinut kuvitella jonain päivänä piteleväni hänen mukaansa nimettyä pystiä.

Mestaruussarjan vuoden managerina palkittiin yhtä odotetusti Leedsin nousuun johtanut Marcelo Bielsa. Naisten liigamanagerin pokaalin vastaanotti Chelsean Emma Hayes.

Lähde: Sky Sports