Aston Villa on vahvistanut urheilupuoltaan palkkaamalla uudeksi urheilutoimenjohtajakseen Johan Langen, joka työskenteli aiemmin FC Kööpenhaminan teknisenä johtajana.

Aston Villa säilyi Valioliigassa pisteen erolla Bournemouthiin. Aston Villa teki kovia satsauksia viime kesänä noustuaan Valioliigaan, mutta suurin osa hankinnoista floppasi pahemman kerran. Tästä syystä Aston Villa antoi viime maanantaina potkut urheilutoimenjohtajalleen Jesus Garcia Pitarch.

 

– Olemme tyytyväisiä, että Johan liittyy Aston Villaan, sillä haluamme rakentaa täällä maailmanluokan organisaatiota.

– Viime kaudella onnistuimme vaikeuksien kautta siirtymään Valioliigan tasolle ja olemme iloisia, että pysyimme ylhäällä. Mutta emme ole tyytyväisiä ennen kuin saavutamme tavoitteemme, eli pysyvän menestyksen Euroopan parhaassa sarjassa, seuraomistajat Nassef Sawiris sekä Wes Edens sanoivat seuran nettisivuilla.

Lange työskenteli FC Kööpenhaminassa kuusi vuotta, mutta häneltä löytyy myös kokemusta Englannin kentiltä oltuaan apuvalmentajana Wolverhamptonissa kaudella 2012-13.

– Aston Villa on yksi eurooppalaisen jalkapallon kuuluisimpia seuroja, jolla on rikas historia, mutta se on myös kehittyvä seura, joka katsoo tulevaisuuteen. Olen innoissani ja otettu tästä mahdollisuudesta olla seuran kunnianhimoisessa strategiassa mukana tullaksemme taas Valioliigan mahtiseuraksi, Lange kommentoi.