Valioliigan ensi kauden joukkuekattaus täydentyi, kun Fulham voitti Wembleyllä pelatussa nousukarsintafinaalissa tiistai-iltana Brentfordin maalein 2-1. Ottelun kaikki maalit syntyivät jatkoajalla. Sankariksi nousi kaksi maalia tehnyt Joe Bryan, joka avasi maalihanat erittäin älykkäällä vapaapotkulla.

Fulhamia valmentaa 39-vuotias Scott Parker, josta tulee näin Valioliigan toiseksi nuorin valmentaja Arsenalin Mikel Artetan jälkeen. Parker nousi valmennusvastuuseen helmikuussa 2019, kun hän korvasi joukkueen valmentajana Claudio Ranierin. Fulham oli tuolloin Valioliigassa sijalla 19.

Kausi päättyi putoamiseen, mutta Parker onnistui nostamaan Fulhamin välittömästi takaisin pääsarjatasolle valmennusuransa ensimmäisen täyden kauden jälkeen.

Sky Bet Championship

@SkyBetChamp
Promotion in his first full season as manager.

What an achievement for Scott Parker!

#EFL | #EFLPlayOffs | #StepUp

Football Daily

@footballdaily
FULHAM ARE PROMOTED BACK TO THE PREMIER LEAGUE!!! 👏

Scott parker is crying! 😭

– Tunteet ovat pinnassa. Minä annan kasvot tälle matkalle ylä- ja alamäkineen ja pettymyksineen, mutta kulissien takana on tukihenkilöiden verkosto, joka auttaa jatkamaan vaikeina aikoina ja hetkinä, Parker sanoi pelin jälkeen Sky Sportsin haastattelussa.

– Siksi minusta tuntuu tunteikkaalta. Tunteet ovat pinnassa niille ihmisille, jotka eivät ole täällä. Heille, jotka ovat tukeneet joukkuetta sekä minua managerina. Sellaista ei ole aina. Olen erittäin ylpeä joukkueesta.

18 A-maaottelua pelannut Parker on Charltonin kasvatti, joka pelasi Valioliigaa Charltonin lisäksi myös Chelseassa, Newcastlessa, West Hamissa, Tottenhamissa ja lopuksi Fulhamissa. Parker siirtyi Fulhamiin vuonna 2013, ja heti samana syksynä hänestä tehtiin joukkueen kapteeni.

Hän lopetti uransa vuonna 2017 ja aloitti heti työt Tottenhamin juniorivalmennuksessa. Vuonna 2018 Parker palasi Fulhamiin ja edustusjoukkueen valmennustiimiin Slavisa Jokanovicin avuksi. Väliaikainen valmennuspesti muuttui kesällä 2019 kaksivuotiseksi sopimukseksi, ja nyt seurajohdon luottamus palkittiin. Parkerin tähti on kovassa nousussa.

SPORF

@Sporf
👨‍✈️ Captained @FulhamFC as a player.

🏟 128 appearances over 4 years.

👨‍💼 1st full season as a manager...

📈 Leads @FulhamFC to promotion back into the @PremierLeague at the first time of asking.

👏 Scott Parker, back in the big time.

– Olen oppinut tällä kaudella todella paljon. Olen varma, että tulen oppimaan lisää valmennusurani loppuun asti, mutta tämä kausi ei olisi voinut olla paljon vaikeampi. Meillä oli viime kauden jälkeen paljon isoja, avoimia haavoja, joita luultavasti kukaan ulkopuolinen ei nähnyt, Parker kuvaili.

– Joukkueen piti käsitellä syviä putoamiseen liittyviä teemoja. Hävisimme (viimeisellä valioliigakaudella) paljon pelejä, ja siihen piti kiinnittää huomiota. Ne asiat ovat yhä olemassa.

– Minut tekee hyvin iloiseksi nähdä ryhmä pelaajia, jotka kamppailivat psykologisesti vuosi sitten eikä heidän mielentilansa sallinut joukkueen eteen työskentelemistä. Tänään näin joukkueen, joka edustaa kaikkea sitä, mitä olen viimeisen vuoden aikana heille sanonut.

Parkerin onnistumisesta valmentajana antoi esimerkin myös ratkaisevat maalit ampunut Joe Bryan. Bryan kertoi haastattelussa, että 40 metristä etukulmaan annettu rankkari ei ollut sattumaa, vaan valmentajan ja pelaajan huolellisen valmistautumisen tulosta.

– Parker sanoi minulle, että ampuisin etukulmaan. Maalivahti tulee naurettavan kauas maaliviivalta. Sitä me harjoittelimme tällä viikolla, Bryan paljasti.

– Silmäni olen saanut isältäni. Me harjoittelimme yhdessä kentällä, ja hän antoi minulle silmät tulkita tilanteita, jolloin yrittää maalintekoa.

Football Daily

@footballdaily
🗣"By the time you get to Saturday having a beer and eating Chinese you are thinking about Monday morning!" 🍻

A very emotional Scott Parker on the pressure of management

Jack Whitehall

@jackwhitehall
Scott Parker will be a real force to be reckoned with when it comes to best dressed manager. Arteta and Pep better watch out. There‘s a new menswear icon in town. #fulham