Fulham voitti tiistai-iltana Brentfordin nousukarsintojen finaalissa jatkoajan jälkeen maalein 2-1. Fulhamin sankariksi nousi laitapuolustaja Joe Bryan, joka tykitti kaksi osumaa mukaan lukien upean maalin vapaapotkusta.

Käytännössä Bryanin vapaapotkuosuma ratkaisi voiton Fulhamille, vaikka sen jälkeen nähtiinkin vielä kaksi maalia. Bryan osui vielä toistamiseen vastahyökkäyksestä, jonka jälkeen Henrik Dalsgaard kavensi lisäajan lopussa loppulukemiksi 2-1.

Jatkoajan ensimmäisen puoliskon lopulla Fulham sai vapaapotkun vasemmalta laidalta, noin 35-40 metristä. Brentford asetti yhden miehen muurin ja odotti selkeästi keskitystä boksiin. Brentford-vahti David Raya ainakin odotti keskitystä, sillä hän jätti etukulman täysin auki. Bryan luki tilanteen hyvin ja tykitti kovan laukauksen etukulmaan. Osuma ei kuitenkaan ollut vain nopeaa tilanteenlukua, vaan kuvio oli suunniteltu.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Joe Bryan tuuletti villisti vapaapotkumaaliaan. Kuva: Getty Images.

Bryan kertoi, että Fulham-manageri Scott Parker oli huomannut Rayan tavan pelata laidalta tulevia vapaapotkuja, ja näitä tilanteita oli harjoiteltu ennen finaalia. Osumassa oli samankaltaisia vivahteita kuin Liverpoolin kulmapotkuosumassa Barcelonaa vastaan viime kauden Mestarien liigassa. Silloin Trent Alexander-Arnold antoi kulmapotkun viekkaalla tavalla ja Divock Origi jatkoi pallon maaliin. Sitäkin osumaa oli käyty läpi harjoituskentällä.

– Parker sanoi minulle, että vetäisin etukulmaan. Maalivahti tulee naurettavan kauas maaliviivalta (tuollaisissa tilanteissa). Harjoittelimme sitä tällä viikolla. Pelisilmäni olen saanut isältäni. Meillä oli tapana harjoitella tilanteita, ja hän antoi minulle kyvyn havaita tilanteita, jolloin yrittää maalia, Bryan kommentoi Sky Sportsille.

Manageri Parker avasi osuman rakentelua vielä tarkemmin.

– Teimme työmme määrätietoisesti maalivahdin (Raya) suhteen ja tiesimme, että hän on hyvin aggressiivinen ja asemoi itsensä korkealle laidalta tulevissa vapaapotkuissa. Kävimme asian läpi erikoistilannekeskustelussa Joen ja Harrison Reedin kanssa, joka olisi antanut vapaapotkun toiselta laidalta.

– Ajattelin, kun toimme Aleksandar Mitrovicin sisään, Joe antaisi keskityksen, koska yksi ”Mitron” vahvoista ominaisuuksista on pääpeli, joten kutsuin hänet (Bryanin) luokseni. En halunnut, että Brentfordin penkillä reagoitaisiin, joten yritin vähän bluffata. Sanoin hänelle: ”Kuuntele, haluan että todella yrität sitä. Sinun pitää sitoutua siihen. Anna kaikkesi ja katsotaan mitä tapahtuu.” Luojan kiitos, se meni sisään. Hänellä on loistava vasen jalka, Parker kertoi BBC:n mukaan.

Katso Bryanin vapaapotkumaali alta, jos et näe, voit katsoa sen tästä.