Portugalin maajoukkueen ja Chelsean topparilegenda Ricardo Carvalho odottaa entisen seuransa taistelevan ensi kaudella Valioliigan mestaruudesta.

Carvalho, 42, edusti Chelseaa vuosina 2004-2010 ja voitti tuona aikana kolmesti Valioliigan, kahdesti liigacupin ja kertaalleen FA Cupin.

Tällä kaudella Chelsea on jäämässä ilman pokaaleja, ellei se taistele Mestarien liigan neljännesvälierissä Bayern Müncheniä kumoon kolmen maalin takaa-ajomatkalta. Lontoolaisten ensimmäinen kausi seuralegenda Frank Lampardin alaisuudessa on ollut kuitenkin lupauksia herättävä. Valioliigassa Chelsea tuli neljänneksi ja FA Cupissa se ylsi loppuotteluun, jossa Arsenal oli kuitenkin vahvempi maalein 2-1.

Lampard on saanut kiitosta siitä, että hän on tuonut tuloksia nuorilla pelaajilla. Chelsealla oli siirtokielto päällä hänen saapuessa joukkueen manageriksi, mutta tulevalle kaudelle sinipaidat ovat vahvistaneet rivejään jo parillakin huippupelaajalla, ja lisää on tiettävästi tulossa.

Carvalho uskoo Lampardin jatkavan ensi kaudella nousujohteisesti.

– Hän on pärjännyt toistaiseksi todella hyvin ottaen huomioon, että hän menetti Eden Hazardin (siirtyi Real Madridiin viime kesänä), kommentoi Carvalho Daily Mailille.

– Hän saavutti paikan ensi kauden Mestarien liigaan, mikä on tietysti todella tärkeää, ja hän on tuonut joukkueeseen nuoria, lahjakkaita pelaajia.

Lampard pelasi Chelseassa 13 vuotta. Kuva: Getty Images

– Frank rakentaa todella hyvää joukkuetta, ja odotan ehdottomasti hänen taistelevan mestaruudesta ensi kaudella noilla pelaajilla.

Carvalho toimii itsekin tätä nykyä valmentajana. Viime kesänä hän aloitti apuvalmentajana ranskalaisessa Marseillessa, jota luotsaa Chelsean entinen käskyttäjä André Villas-Boas.

– Tämä on uusi henkilökohtainen haaste minulle, sanoi Carvalho.

– Tämä on erilaista. Pelaajana otetaan käskyjä vastaan ja reagoidaan, valmentajana käskyjä annetaan.

– Tietysti tämä on vaatinut minulta hieman tottumista, mutta minulla on parempi olo nyt kuin silloin, kun aloitin Andrén ja hänen valmennusryhmänsä kanssa.

Carvalho edusti Portugalin A-maajoukkuetta 89 ottelussa. Kuva: Getty Images

– Opin paljon. Joten tällä hetkellä en mieti päävalmentajaksi ryhtymistä. Olen tyytyväinen nykyiseen rooliini.

Omalla pelaajaurallaan Carvalho pelasi monien huippuvalmentajien alaisuudessa, mutta eniten hän imi oppeja José Mourinholta, jonka alaisuudessa hän pelasi Portossa, Chelseassa ja Real Madridissa yhteensä lähes 300 ottelua.

Nykyään Tottenhamia valmentava Mourinho on voittanut mestaruuksia useissa maissa ja juhlinut Mestarien liigan voittoa kahdesti, mutta hän on saanut viime vuosina myös runsaasti kritiikkiä osakseen.

Carvalhon mielestä Mourinhon tähti ei ole kuitenkaan laskussa.

– Minusta jalkapallo on nykyään kovin erilaista. Pelaajat ovat muuttuneet, ja heillä on enemmän valtaa. Pelaajien käytös on muuttunut, ja Mourinhon on hyväksyttävä, että niin asiat nykyään menevät.

– Välillä ongelma on siinä, että pelaajat eivät hyväksy sitä, millainen hän on. Hän on sellainen, koska hän haluaa saavuttaa asioita ja voittaa pokaaleja.

– Uskon, että alussa kyse on enemmänkin ajasta. Sen jälkeen hän tuo tuloksia.