Chelsean päävalmentaja Frank Lampard myöntää, että hänen joukkueensa on vielä kehitysvaiheessa.

Lampardin joukot putosivat lauantaina Mestarien liigasta, kun Bayern München otti neljännesvälierien toisessa osassa 4-1-voiton ja paineli jatkoon yhteismaalein 7-1. Englantilaisjoukkueista vain Arsenal on kokenut Mestarien liigassa isomman tappion kaksiosaisessa ottelussa. Tuolloinkin asialla oli Bayern, joka höykytti Tykkimiehiä yhteismaalein 10-2 kauden 2016-17 ensimmäisellä pudotuspelikierroksella.

Chelsea päästi tällä kaudella kaikkiaan 79 maalia, mikä tarkoittaa keskimäärin 1,44 päästettyä maalia per ottelu. Sinipaitojen saldo on viimeksi ollut huonompi kaudella 1990-91, kun he päästivät keskimäärin 1,64 maalia ottelua kohden.

Pelkkää alamäkeä lontoolaisten kausi ei suinkaan ole ollut. Chelsea pääsi myös ensi kaudeksi Mestarien liigaan ja ylsi FA Cupin loppuotteluun, jossa se kuitenkin hävisi Arsenalille.

Lampardin Chelsea on saanut kiitosta tämän kauden saavutuksistaan, mutta päävalmentaja sanoi lauantain ottelun jälkeen, että lontoolaiset eivät halua tyytyä nykyiseen tasoonsa.

– Tässä ei puhuta pienestä työstä, olemme kehitysvaiheessa. Tämä ei ole normaalia Chelsealle. Viimeisen 20 vuoden aikana meillä on ollut joukkeita, joissa on ollut pelaajia parhaassa iässäään, kuten [Eden] Hazard, [Diego] Costa, [Petr] Čech, [John] Terry ja [Didier] Drogba, kommentoi Lampard BT Sportille.

Chelsean Mason Mount (vas.) ja Thiago Thiago Alcântara kamppailivat pallosta keskikentällä. Kuva: Getty Images

– Olemme kilpailleet Valioliigan voitosta vuodesta toiseen ja päässeet säännöllisesti loppuotteluihin ja välieriin. Me tiedämme, että tällä hetkellä emme ole siinä pisteessä.

– Menetimme pitkälti sarjan parhaan pelaajan, kun Eden Hazard lähti [Real Madridiin]. Ihmiset eivät normaamlisti ylistä Chelseaa, jos se tulee neljännelle sijalle. Me haluamme enemmän, mutta meistä tuntuu, että olemme saavuttaneet jotain tällä joukkueellamme. Nyt on aika miettiä, missä voimme kehittyä.

Chelsea on jo vahvistanut ensi kauden joukkuettaan Hakim Ziyechillä ja Timo Wernerillä, joiden lisäksi myös Bayer Leverkusenin Kai Havertzin povataan saapuvan Lontooseen. Chelsea oli siirtokiellossa Lampardin saapuessa viime kesänä seuraan, mutta nyt sinipaidat pyrkivät jälleen kehittämään joukkuettaan myös pelaajamarkkinoiden avulla.

– Me teemme töitä sen eteen. Ja olemme jo tehneetkin. Tuntuu, että jäimme jälkeen, kun muut seurat käyttivät rahaa ja kehittyivät. Rekrytointi on valtava osa jalkapalloa. Nyt on aika katsoa, voimmeko kehittyä ja missä voimme kehittyä.