Sheffield Unitedin laitapuolustajan George Baldockin unelma Kreikan edustamisesta maajoukkuetasolla saattaa toteutua pian.

Baldock, 27, on syntynyt Englannissa ja viettänyt pitkälti koko uransa Britteinsaarilla, mutta hänen isoäitinsä on kotoisin Kreikasta. Välimereltä otettiin häneen ensimmäistä kertaa yhteyttä tammikuussa ja hänen edustuspapereitaan siirretään tällä hetkellä Kreikkaan.

Kesästä 2017 lähtien Sheffield Unitedia edustanut Baldock pelasi hienon debyyttikauden Valioliigassa, mutta hän on kulkenut pitkän matkan maajoukkueen porteille. Viime vuosikymmenen alkupuolella hän kävi lainalla muun muassa Englannin puoliammattilaissarjoissa ja Islannissa.

– Haluaisin ehdottomasti pelata maajoukkuejalkapalloa. Kreikan edustaminen olisi ylpeyden aihe perheelleni ja minulle, kertoo Baldock The Telegraphin haastattelussa.

– Menehtynyt isoäitini oli sataprosenttinen kreikkalainen, joten se tekee isästäni puoliksi kreikkalaisen ja minusta neljäsosan. Olen tietääkseni edustuskelpoinen, ja se olisi uskomaton, todellinen ylpeyden hetki, jos se voisi tapahtua. Toivon, että paperityöt saadaan hoidettua. En ikinä kieltäytyisi siitä.

Baldock sanoo tunteneensa aina yhteyden Kreikkaan.

– Olen käynyt Kreikassa paljon. Olen tällä hetkellä yhdellä Kreikan saarista tyttöystäväni kanssa lomailemassa. Olen käynyt Kreikassa lapsena, ja isoäitini oli todella ylpeä taustastaan. Haluan pelata maajoukkuejalkapalloa, ja Kreikan edustaminen olisi suuri kunnia.

– Muistan lämpimästi, kun Kreikka voitti EM-kisat [vuonna 2004]. Muistan, kun isäni hyppi ylös ja alas keittiössä. Se oli vuonna 2004, joten olin 11-vuotias. Se oli mahtavaa. Se todella nosti Kreikan maajoukkueen kartalle.