Mestaruussarjassa pelaavan Brentfordin suomalainen keskikenttäpelaaja Jaakko Oksanen viettää ensi kauden lainalla sarjaporrasta alempana, Ykkösliigan AFC Wimbledonissa.

Oksanen, 19, siirtyi Brentfordin organisaatioon tammikuussa 2018 Helsingin Jalkapalloklubista. Hänet on merkattu Brentfordin sivuilla reservijoukkueen pelaajaksi, mutta hän on päässyt ykkösmiehistön kanssa kolmessa ottelussa lyhyesti vaihdosta kentälle. B-joukkueen riveissä Oksanen on esiintynyt kaikkiaan 66 kertaa.

Brentfordin reservijoukkueen päävalmentaja Neil MacFarlane uskoo, että tämä on oikea aika Oksaselle lähteä lainalle.

– Hänellä on ollut esimerkillinen asenne ensimmäistä päivästä lähtien koko kauden läpi, ja tämä tuntuu sopivalta ajalta hänelle lähteä lainalle. Hänellä on mahdollisuus mennä pelaamaan Ykkösliigassa todella nuorena, ja minä luotan häneen täysin.

AFC Wimbledonilla on hyviä kokemuksia Brentfordin lähettämistä pohjoismaisista lainapelaajista. Viime kaudella The Donsin paitaa kantoivat tanskalainen Mads Bech Sørensen ja Pikkuhuuhkajien hyökkääjä Marcus Forss, joka tykitti AFC Wimbledonille 19 ottelussa yhteensä 11 maalia.

– Olemme innoissamme, kun saamme Jaakon tänne, ja hän tuo ehdottomasti jotain tähän joukkueeseen. Hän on keskikentän pohjapelaaja, joten hän on todella kurillinen ja suojelee puolustusta, mutta hän on myös hyvä jalkapalloilija. Jaakko menee kaksinkamppailuihin, ja hänellä on mahtava moottori, hän jaksaa juosta ja taklata, mutta hän osaa myös syöttää pallollisena. Olemme nähneet väläyksiä siitä, ja hän sopii tänne hyvin, kommentoi Wimbledonin manageri Glyn Hodges.

– Pidän skandinaaveista, sillä minusta heillä on samanlainen mentaliteetti kuin meillä, samanlainen persoonallisuus ja huumori. He ovat vahvoja ja kilpailuhenkisiä, joten hän sopii hyvin palapeliimme.

AFC Wimbledon

@AFCWimbledon
💙💛 New signing Jaakko Oksanen proudly holds up the #AFCW scarf after signing for the Dons. A big Wimbledon welcome to Jaakko, who has signed on loan from @BrentfordFC. More info on Glyn's sixth summer signing: tinyurl.com/y4f2ov4x

Oksanen odottaa miesten edustustason pelejä innolla.

– Mahtavaa, että saimme diilin aikaiseksi ja pääsen aloittamaan jätkien kanssa. Marcus pärjäsi täällä todella hyvin. Se teki päätöksestäni helpomman, kun tiesin tästä seurasta jotain hänen kauttaan.

– En saanut juurikaan peliaikaa viime kaudella [ykkösjoukkueessa], joten toivottavasti saan sitä tällä kaudella Wimbledonissa. Tämä on minulle massiivinen askel ylöspäin tulla B-joukkueesta ammattilaisjoukkueeseen, missä kilpaillaan viikosta toiseen pisteistä.

– Olen tekninen keskikenttäpelaaja, hyvä pallon kanssa. Haluan sanella pelin kulun, pitää palloa ja auttaa joukkuetta voittamaan pelejä. Haluan tehdä paljon töitä kentällä. Isoin esikuvani on Juventuksen Miralem Pjanić. Hänen rauhallisuutensa pallon kanssa ja hänen tapansa pelata on todella vaikuttava.

Brentford voi kutsua Oksasen takaisin lainalta, mutta vasta ensi tammikuusta alkaen.