Manchester Unitediin tasaisin väliajoin yhdistetty Ajaxin keskikenttäpelaaja Donny van de Beek ei usko, että hän siirtyisi tänä kesänä mihinkään koronaviruksen aiheuttaman epävakauden takia.

Van de Beekillä, 23, on yhä kaksi vuotta sopimustaan Ajaxin kanssa jäljellä. Miehen markkina-arvo on tällä hetkellä Transfermarktin mukaan noin 44 miljoonaa euroa, joten jos joku seura haluaa hollantilaisen, pitää hänestä pulittaa iso siirtokorvaus.

– Kaikki siirtoihin liittyvät asiat ovat tällä hetkellä todella sekaisin. Mikään ei ole vielä varmaa. Olen Ajaxin pelaaja ja ylpeä siitä, että olen täällä, van de Beek sanoi Fox Sportsille.

Ajax valmistautuu parhaillaan uuteen kauteen. Van de Beek myönsi, että koronavirus saattoi sotkea myös hänen siirtosuunnitelmansa. Manchester Unitedin lisäksi mies on yhdistetty Real Madridiin, josta on kantautunut vahvoja viestejä siitä, ettei seura tee uusia hankintoja nykyisessä siirtoikkunassa.

– Asiat voisivat olla toisin ilman koronavirusta. Nyt mikään ei ole selkeää ja nyt pitää vain odottaa ja katsoa, miten asiat menevät. Olen yhä täällä ja kaikkien näiden vuosien jälkeen minulla on yhä todella hauskaa. Jos pelaan ensi kauden vielä Ajaxissa, se olisi mukavaa. Ette tule kuulemaan, että valittaisin, van de Beek sanoi.

Kesäkuussa Ajaxin nykyinen toimitusjohtaja Edwin van der Sar totesi, ettei seura aio myydä pelaajiaan halvalla koronan takia.

– Aina on joitain, jotka hyötyvät kriisistä. Jotkut seurat joutuvat ehkä myymään pelaajiaan halvemmalla, mutta uskon meidän olevan onnellisessa asemassa, kiitos meidän vahvan talouspolitiikan. Siksi meidän ei tarvitse myydä, mutta teimme sopimuksen pelaajien kanssa. Kukaan ei lähde alle tietyn summan. Emme myy pelaajiamme alennuksella. Pidämme heidät mielummin täällä, van der Sar sanoi kesäkuussa.

Lähde: Goal