Liverpoolissa erinomaisen kauden pelannut laitapuolustaja Trent Alexander-Arnold on valittu Valioliigan Vuoden Nuoreksi Pelaajaksi. Alexander-Arnold oli ainoa ehdolla ollut pelaaja, joka on ehdolla myös Vuoden Pelaajaksi.

Oikean laitapuolustajan tontilla peräti 13 maalisyöttöä antanut Alexander-Arnold oli koko kauden ilmiömäinen. Syöttötilastossa hän jäi vain hyökkäävän keskikenttäpelaajan Kevin De Bruynen taakse. De Bruyne kirjautti tilastoihin 14 maalisyöttöä. Lisäksi Alexander-Arnold teki myös neljä maalia.

Sky Sportsin asiantuntija Jamie Carragher antoi miehelle vuolaat kehut analyysissään. Alexander-Arnold on ollut mullistamassa laitapuolustajien roolia nykyjalkapallossa. Aiemmin on humoristisesti puhuttu, että laitapuolustajana pelaa joukkueen tyhmimmät pelaajat. Se ajatus on Alexander-Arnoldin myötä heitetty romukoppaan.

– Jos mietitään maailman parhaita laitapuolustajia menneisyydestä, mieleen tulee Roberto Carlos ja Cafu juoksemassa laitaa pitkin. Trent tekee sitä myös ja se on jo pidempään ollut iso osa hyökkäävien laitapuolustajien pelaamista. Mutta hän oikeastaan juoksee koko pelin omalta pelipaikaltaan (muualle), ja sitä emme oikeastaan ole nähneet aiemmin. Hän on pelintekijä oikeana laitapuolustajana.

Skyn toinen asiantuntija Graeme Souness yhtyy Carragherin kommentteihin ja uskoo, että Alexander-Arnold voisi pelata yhtä hyvin keskikentällä.

– Mielestäni tämä poika voisi pelata missä tahansa roolissa keskikentällä. Hän aloitti keskikentän keskustassa ja sai debyytin oikeana laitapuolustajana. Ei häntä oikein kannata ottaa pois sieltä, koska suurin osa Liverpoolin hyökkäyksistä tulee hänen tai Andrew Robertsonin kautta.

Ehdolla olivat Liverpool-puolustajan lisäksi Mason Greenwood (Man Utd), Marcus Rashford (Man Utd), Anthony Martial (Man Utd), Christian Pulisic (Chelsea), Mason Mount (Chelsea), Jack Grealish (Aston Villa) sekä maalivahti Dean Henderson (Sheffield Utd).

Katso Alexander-Arnoldin kauden parhaita suorituksia alta. Jos et näe videota, voit katsoa sen tästä