Chelsean entinen hyökkääjä Gonzalo Higuaín on kehottanut Lionel Messiä pysymään kaukana Englannista, missä puolustajat saavat hänen mukaansa ”potkia sinut p*skaksi” ilman tuomarin puuttumista peliin.

Messin, 33, epäillään lähtevän Barcelonasta tänä kesänä. Espanjalaisseura on ajautunut entistä syvempään kaaokseen sen hävittyä Mestarien liigassa Bayern Münchenille nöyryyttävin 2-8-lukemin viime viikon perjantaina.

Päävalmentaja Quique Setién ja urheilutoimenjohtaja Eric Abidal ovat kumpikin saaneet potkut, eikä pelaajienkaan uskota säästyvän seuran suursiivoukselta. Messi harkitsee myös tulevaisuuttaan Camp Noulla, minkä takia häntä on ehditty yhdistää esimerkiksi Pep Guardiolan alaisuuteen Manchester Cityyn.

Gonzalo Higuaín ei ehtinyt sopeutua Valioliigaan tehtyään vain viisi maalia 18 otteluun Chelsean hyökkäyksessä. Kuva: Getty Images

Higuaín, joka pelasi hetken Chelseassa kaudella 2018-19, on kuitenkin kehottanut Messiä miettimään seuraavaa seuraansa tarkasti. Argentiinalaiskärki pelkää, ettei hänen maanmiestään suojeltaisi tarpeeksi Englannissa, missä pelin luonne on paljon fyysisempää kuin Espanjassa.

[readmore from=Siirtouutiset]

– Englanti? Siellä puolustajat potkivat sinut p*skaksi, eivätkä tuomarit anna tilanteesta mitään, nykyisin Juventusta edustava Higuaín kertoi Marcan haastattelussa.

– Puolustajat ovat rakennettu vaatekaappien tavoin, ja he lyövät sinua. Kärsin Englannin liigassa paljon. En onnistunut sopeutumaan sinne kuudessa kuukaudessa. Sillä ei ole mitään tekemistä Espanjan liigan kanssa, Higuaín vertasi.

– En tiedä, miten se vaikuttaisi Leoon. Hän on toisentasoinen pelaaja, joten en usko että hän kärsisi samalla tavalla. Mutta se hyvin monimutkainen sarja.

– Toivon, että hän tekee päätöksen joka tekee hänet onnelliseksi. Se on tärkeintä.