Nykyisin AC Milania edustava Zlatan Ibrahimovic ehti edustaa Manchester Unitedia vain reilu puolitoista kautta, mutta ruotsalaishyökkääjä jätti ikuisen jäljen Unitedin pelaajiin. Man Unitedin kolmosvahti Lee Grant kertoi UTD Podcastissa, kuinka suuren vaikutuksen Ibrahimovic teki Unitedissa.

Zlatan saapui Unitediin kesällä 2016 ilmaisella siirrolla PSG:stä. Ibrahimovic pelasi Unitedin paidassa kaikki kilpailut mukaan lukien 53 ottelua, joissa hän teki 29 maalia ja antoi 10 maalisyöttöä. Lyhyessä ajassa Zlatan jätti vahvan jäljen Unitediin, ainakin kolmosvahti Grantin mukaan. Grant siirtyi Manchesteriin kesällä 2018.

– Hän ei enää pelannut silloin täällä (kun Grant tuli Unitediin), hän oli LA Galaxyssa, mutta hän kävi välillä vierailulla. Ensimmäisen kuukauteni aikana en kuullut muuta kuin tarinoita Zlatanista.

– Hänen aikansa seurassa oli hiljattain tullut päätökseen, mutta jätkät puhuivat hänestä kokoajan. ”Muistatteko, kun Zlatan teki tämän?” ”Muistatteko, kun hän teki treeneissä näin ja näin ja sai hänet melkein itkemään?” Muistatteko sen kung-fu-potkun?” Muistatteko, kun Zlatan teki sen maalin?” ”Muistatteko, kun hän laittoi siltä kaverilta länget ja nöyryytti häntä?”, Grant luetteli podcastissa.

– Ajattelin, että herranjumala, kuka tämä Zlatan-hahmo oikein on, mutta sellaista se oli kokoajan, mies jatkoi.

Grantin mukaan Ibrahimovic oli todellakin kuningas Manchesterissa. Hän itse pääsi tutustumaan hyökkääjätähteen lyhyesti Los Angelesissa.

– Sain tavata hänet LA:ssa, mutta se kesti kirjaimellisesti viisi tai kymmenen minuuttia. Ehdin sanoa juuri moi ja kysyä, miten menee Amerikassa. Minulle oli hienoa nähdä, miten jätkät olivat hänen kanssaan. Minulle hän oli supertähti ja katsoin häntä kuin kuningasta. Se oli silmiä avaavaa, mutta hän vaikutti todella mukavalta kaverilta, Grant kertoi.

Grant harmitteli, ettei ehtinyt pelata Ibrahimovicin kanssa samaan aikaan. Mutta löytyy Grantilta oma kokemuksensa silti ruotsalaistähdestä, kun hän pelasi Stoken maalilla Ibrahimovicia vastaan. Silloin Grant sai tähtihetkensä.

– Sain hänet kiipeliin silloin. Hän on täällä, minun taskussani jossain. Sinä päivänä se onnistui. En tietenkään sanoisi tätä päin hänen naamaansa. Jos olisin harjoituksissa häntä vastaan, voin kuvitella, että hän kurittaisi minua enemmän kuin minä silloin häntä, mutta se oli minulle hyvä päivä, Grant muisteli.