Suomen jalkapallomaajoukkueen tiedotuspäällikkö Timo ”Tippis” Walden työskenteli ennen kymmeniä vuosia UEFA:n eri työtehtävissä. Valkeakoskelainen keräsi runsaasti muistoja jalkapallon kirkkaimmista tähdistä, kun hän vastasi esimerkiksi Mestarien liigan lehdistötilaisuuksista.

Walden vieraili hiljattain Unelmien Teatteri -podcastissa ja kertoi, ketkä ovat hänen kokemansa perusteella osoittaneet olevansa lajin maanläheisimpiä pelaajia. Liverpoolin suomalaislegenda Sami Hyypiästä hänellä oli kerrottavanaan myös yksi kaunis tarina, jonka hän kuuli kollegaltaan joitain vuosia sitten.

Yhdessä podcast-isäntien kanssa Walden muisteli erästä tapausta, kun Manchester Unitedin entinen maalitykki Wayne Rooney asetti itsensä muiden tasolle kaatamalla kaikille pressitilaisuuden toimittajille lasillisen vettä.

Waldenin mukaan Chelsean entinen huippuvahti Petr Čech osasi myös ottaa kaikki erityisen hyvin huomioon, oli kyse mistä tahansa mediatilaisuudesta. Hyypiä, joka edusti Liverpoolia 1999-2009, lukeutui täysin samaan kastiin.

[readmore from=Liverpool]

– Ei ihme, että Sami Hyypiä on niin arvostettu henkilö Liverpoolin kaupungissa. Hän otti huomioon kaikki, Walden kertoi.

– Teimme kollegani kanssa listaa pelaajien unohtumattomimmista hetkistä, ja hänen unohtumattomin hetki oli se, kun ennen joukkueiden esittelyä hän otti yhden vammaisen lapsen syliinsä, ja kantoi hänet nurmelle kuuntelemaan Mestarien liigan hymniä.

– Ne ovat asioita, jotka eivät yksinkertaisesti unohdu. Eihän hänen olisi tarvinnut tehdä sitä, Walden ihaili.