Lionel Messi on halukas jättämään Barcelonan. 33-vuotiaan argentiinalaistähden todennäköisimpänä päämääränä pidetään Manchester Cityä, joka on yksi maailman harvoista seuroista, joilla on häneen varaa.

Messin potentiaalinen City-siirto on luonnollisesti nostanut ilmoille kysymyksiä siitä, miten hyvin hän voisi sopeutua Englannin jalkapallokentille. Chelseassa flopannut Gonzalo Higuaín on esimerkiksi ehtinyt jo varoittaa Messiä ”vaatekaapin kokoisista puolustajista, jotka potkivat kaikki p*skaksi”.

Messin kohdalla fanit ovat myös arvuutelleet, miten kuusinkertainen Ballon d’Or -voittaja pärjäisi kuuluisan ivailun mukaisesti kylmänä, märkänä ja tuulisena tiistai-iltana Stokessa?

Joe Prince-Wright

@JPW_NBCSports
If Lionel Messi does sign for Manchester City, can Stoke City please get promoted next season? We all want to finally see if he can do it on a 'cold, wet, windy night at Stoke' in the Premier League...

Stoke Cityn entisellä valmentajalla Tony Pulisilla on tähän hänen mielestään selkeä vastaus.

– Ihmiset kysyvät nyt, miten Lionel Messi suoriutuisi, jos hänen olisi pelattava ottelu kylmänä ja tuulisena tiistai-iltana Stoken Britannia Stadiumilla. Tai jollain muulla vähemmän hohdokkaalla brittistadionilla?, Pulis kirjoitti The Timesille.

– Uskoisin hänen olevan loistava sielläkin. Hänet on siunattu uskomattomilla taidoilla. Tulen aina muistamaan sen hetken, kun istuin poikani Anthonyn kanssa Arsenalin ottelussa seuraamassa Barcelonan alkulämmittelyitä.

[readmore from=Lionel-Messi]

– Lämmittelyiden aikana Messi laukaisi pallon mailien korkeuteen ja kuoletti sen jalallaan alas kun se laskeutui. Anthony ja minä katsoimme hämmentyneinä toisiamme. Normaalit ihmisolennot eivät kykene sellaisiin temppuihin.

– Mutta ihmiset unohtavat miten kestävä Messi on. Hän on kova, vahva, hän prässää pallon takaisin joukkueellensa silloin kun on pakko. Oli tilanne mikä tahansa, hän luo maalipaikkoja joko itselleen tai joukkuetovereilleen.