Tottenham on vahvistanut hankkineensa Matt Dohertyn 15 miljoonalla punnalla (noin 16,7 miljoonaa euroa) Wolverhamptonista, seura tiedottaa virallisilla kotisivuillaan.

28-vuotias laitapuolustaja on allekirjoittanut Spursin kanssa nelivuotisen sopimuksen ja tulee kantamaan selässään pelinumeroa 2. Tottenham on aiemmin tänä kesänä hankkinut riveihinsä maalivahti Joe Hartin ja keskikenttäpelaaja Pierre-Emile Højbjergin.

Kokenut laitapelaaja vietti viimeiset 10 vuotta Wolverhamptonissa, joka hankki hänet aikoinaan irlantilaisseura Bohemiansista vain 75 000 punnalla. Hänen seuraava haasteensa on auttaa José Mourinho takaisin Valioliigan neljän parhaan joukkoon.

Doherty on missannut vain seitsemän sarjapeliä viimeisen neljän kauden aikana. Hän on pelannut yhteensä 95 ottelua Wolverhamptonin noustua takaisin Valioliigaan vuonna 2018 ja tehnyt sinä aikana 15 maalia ja antanut 15 maalisyöttöä.

Wolverhampton yrittää nyt löytää Dohertylle korvaajan kesän siirtoikkunasta. Seura etsii myös uutta vasemman puolen laitapuolustajaa Jonnyn vakavan polvivamman takia.

Tottenham Hotspur

@SpursOfficial
📰 We are delighted to announce the signing of @mattdoherty20 from Wolverhampton Wanderers!

#WelcomeDoherty ⚪️ #COYS