Saksan maajoukkueen ja Bayer Leverkusenin huippulupaus Kai Havertz on matkalla Lontooseen, missä hän tulee suorittamaan lääkärintarkastuksensa ennen hänen pitkään odotettua jättisiirtoaan Chelseaan. Siirto tullaan tiettävästi virallistamaan perjantain aikana.

Bayer 04 Leverkusen

@bayer04_en
ℹ️ Kai Havertz has left the Stuttgart headquarters of the German national team to clarify matters surrounding a potential move to Chelsea. This took place after a discussion with Bayer 04 and DFB leadership.

The Athleticin mukaan lontoolaisseura maksaa 21-vuotiaasta Havertzista alustavasti 70 miljoonan euron siirtokorvauksen, joka voi nousta erinäisten bonusten myötä lähemmäs 100 miljoonaa euroa.

Havertz, joka on jo allekirjoittanut vuoteen 2025 ulottuvan sopimuksen Chelsean kanssa, tulee olemaan seuran kuudes pelaajahankinta tänä kesänä maajoukkuetoveri Timo Wernerin, Hakim Ziyechin, Ben Chilwellin, Malang Sarrin ja Thiago Silvan jälkeen.

Saksan maajoukkueen toiminnan johtaja Oliver Bierhoff kommentoi Havertzin lähtöä maajoukkueesta Chelsea-siirron alla.

– Totta kai se olisi ollut mielekkäämpää, että hän olisi voinut jo keskittyä täysillä maajoukkueeseen. Mutta me olemme tietoisia tämän diilin tärkeydestä sekä Leverkusenille että Kaille. Olemme olleet jatkuvassa yhteydessä Rudi Völleriin (Leverkusenin urheilutoimen johtaja) löytääksemme yhdessä hyvän ratkaisun, Bierhoff kertoi.

– Siirto on myös kunnia ja iso tunnustus saksalaiselle jalkapallolle kun nuoria saksalaispelaajia halutaan isoihin kansainvälisiin seuroihin. Se kokemus, mitä nämä pelaajat keräävät ulkomailta – sekä urheilullisessa että henkilökohtaisessa mielessä – voivat myös hyödyntää maajoukkuetta.

[readmore from=Chelsea]

Saksa kohtasi perjantaina Espanjan Nations Leaguen ensimmäisessä ottelussa. Ottelu päättyi 1-1-tasapeliin, kun Chelsea-hyökkääjä Werner teki joukkueensa avausmaalin ensimmäisellä puoliajalla ennen José Gayan myöhäistä tasoitusta.

Havertz ei pelannut ottelussa minuuttiakaan välttyäkseen mahdolliselta loukkaantumiselta ennen Chelsean lääkärintarkastusta. Hän ei tule palaamaan Saksan miehistöön enää kuluvan maajoukkuetauon aikana.