Britannian ammattilaisjalkapalloilijoiden liitto PFA on nimennyt kuusi ehdokasta Valioliigan vuoden pelaajaksi. Listaa koristavat tällä kertaa vain Liverpoolin ja Manchester Cityn pelaajat.

Valioliigan hallitsevan mestarin miehistöstä listalle ovat yltäneet joukkueen kliininen pikakiituri Sadio Mané, nuori keskitysmestari Trent Alexander-Arnold, maailmanluokan toppari Virgil van Dijk sekä kapteeni ja keulakuva Jordan Henderson.

Listan kaksi muuta paikkaa täyttävät Manchester Cityn Kevin De Bruyne ja Raheem Sterling. De Bruyne valittii kauden 2019-20 päätyttyä Valioliigan vuoden pelaajaksi, kun hän teki 13 maalia ja alusti ennätykselliset 20 osumaa 35 otteluun.

Sterling voitti sen sijaan Manchester Cityn maalikuninkuuden 20 täysosumalla 33 valioliigaotteluun.

Professional Footballers’ Association

@PFA
The nominees for the PFA Players’ Player of the Year!

🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 @trentaa98
🇧🇪 @DeBruyneKev
🇳🇱 @VirgilvDijk
🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 @Jhenderson
🇸🇳 Sadio Mané
🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 @sterling7

#PFAawards #POTY

PFA:n vuoden nuoreksi pelaajaksi ehdolla on ainoastaa englantilaisia pelaajia. Liverpoolin Alexander-Arnoldilla on tilaisuus voittaa kumpikin jaossa oleva palkinto.

Tänä vuonna kuusimiehisen ehdokaslistan muodostavat Chelsean Mason Mount ja Tammy Abraham, Alexander-Arnold, Arsenalin Bukayo Saka sekä Manchester Unitedin Mason Greenwood ja Marcus Rashford.

Professional Footballers’ Association

@PFA
The nominees for the PFA Young Player of the Year!

@tamyabraham
@trentaa98
@masongreenwood
@masonmount_10
@marcusrashford
@bukayoSaka87

🦁 The future's bright 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿

#PFAawards #POTY

Voittajat ilmoitetaan PFA:n palkintoseremoniassa tiistaina 8. syyskuuta.